Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Na vítěznou Vondroušovou navázaly i Šafářová s Krejčíkovou. Češky zůstávají mezi elitou

Ošemetnou baráž Fed Cupu zvládly suverénním způsobem. České tenistky se zachránily mezi elitou po výhře Markéty Vondroušové nad Rebeccou Marinovou po setech 6:3 a 6:4. Čtvrtý bod přidaly ve čtyřhře Barbora Krejčíková s Lucií Šafářovou, které si poradily s dvojicí Dabrowská–Fichmanová po setech 7:6 a 7:5.

Markéta Vondroušová s Petrem Pálou
zdroj: ČTK autor: Pavlíček Luboš

V sobotu nejdříve Karolína Muchová v Národním tenisovém centru Morava porazila Marinovou 6:3, 6:0. Vondroušová si pak poradila s šestnáctiletou finalistkou letošní juniorky na Australian Open Leylah Fernandezovou 6:4, 6:1.

"Musím být spokojený. Jsem rád, jak se to holkám povedlo bez ztráty setu. Bylo skvělé publikum," řekl kapitán Pála.

Češky jsou mezi elitou od roku 2009 a od té doby získaly šest titulů. Od příštího roku se ale Světová skupina asi rozšíří z osmi na šestnáct celků. Rozhodnutí o změně systému udělá Mezinárodní tenisová federace ITF během Roland Garros.

Výhra Vondroušové nad Marinovou se nerodila snadno. V první sadě získala česká tenistka brejk na 3:2 a znovu na závěr setu. Druhý set začala ztrátou servisu a dlouho se nemohla prosadit při podání soupeřky. Od stavu 2:4 ale získala čtyři hry v řadě.

"Ona zahrála ve druhém setu moc dobře, padaly jí tam ty rány. Měla jsem taktiku co nejvíc míč udržet ve hře, rozběhávat ji a naštěstí to zafungovalo," řekla Vondroušová. Dvaadvacetiletá hráčka si tak v soutěži připsala třetí výhru. "Poprvé jsem vyhrála oba singly a byla v roli jedničky. Jsem za to ráda," doplnila.

Kanadu tenistky porazily ve Fed Cupu i posedmé v historii. Utkání hrály bez největších hvězd Petry Kvitové, Karolíny Plíškové i světové deblové jedničky Kateřiny Siniakové. Kanaďankám zase chyběly zraněná kometa roku Bianca Andreescuová i někdejší finalistka Wimbledonu Eugenie Bouchardová.

Baráž tenisového Fed Cupu v Prostějově (antuka):

ČR - Kanada 4:0

Vondroušová - Marinová 6:3, 6:4, Krejčíková, Šafářová - Dabrowská, Fichmanová 7:6 (7:4), 7:5.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články