Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Vondroušová je v Prostějově nadšená z fanoušků: Hnali mě hrozně dopředu, ocenila

Poprvé ve fedcupové kariéře nastoupila coby jednička českého týmu a své role se zhostila na výbornou. Markéta Vondroušová v sobotu porazila Kanaďanku Leylah Fernandezovou, získala na prostějovské antuce druhý bod v baráži o Světovou skupinu a v úvodním střetnutí dnešního programu může přidat i třetí, rozhodující. Přímý přenos sledujte od 11:55 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Markéta Vondroušová v utkání Fed Cupu
zdroj: ČTK autor: Pavlíček Luboš

V duelu s Fernandezovou si nicméně připadala zvláštně, protože ač devatenáctiletá, byla o tři roky starší než finalistka letošní juniorky na Australian Open.

"Já nad tím nejdřív moc nepřemýšlela," řekla Vondroušová po výhře 6:4, 6:1. "Ale pak jsem si říkala: Ty jo, šestnáctiletá! Je to zkušenost a asi budu hrát s mladšími čím dál víc. Jednou to přijít muselo, už stárnu," smála se.

Je nám líto, video expirovalo.
Vondroušová: Jsem ráda za to, jak jsem hrála

Talentovaná Kanaďanka hraje levou rukou jako Vondroušová. "Jsem zvyklá hrát pravačkám do bekhendu, ale musela jsem se nutit hrát víc po lajnách, abych získávala body," vysvětlila 47. tenistka žebříčku WTA. "Leylah měla hru jako já - používala hodně forhend křížem, kraťasy a navíc dobře běhala. Bylo to nepříjemné," dodala.

V prvním setu měla sokolovská rodačka plné ruce práce. "Hrála svůj strop a občas neskutečné věci, ale čekala jsem, že to umí," pochválila soupeřku. "Soustředila jsem se, abych doservírovala první sadu a aby se to nějak nezkomplikovalo. Celkově to bylo i pro diváky super, měly jsme spoustu dlouhých výměn," upozornila.

Je nám líto, video expirovalo.
Pohledná výměna v utkání Vondroušová - Fernandezová

Vondroušové, stejně jako v prvním zápasu Karolíně Muchové, pomáhala bouřlivá podpora více než tisíce fanoušků v hledišti. "Atmosféra byla super. Diváci mě hrozně hnali dopředu, Kanaďanů je tady pár," zakončila.

V úvodu dnešního programu by měla česká jednička čelit Rebecce Marinové, která prohrála s Karolínou Muchovou 3:6, 0:6. "Musíme se soustředit a udělat třetí bod," měl po sobotních duelech jasno kapitán Petr Pála. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články