Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Vítězství nad Halepovou? Cenný skalp a jeden z nejtěžších zápasů

Kluž (Rumunsko) – Byl to dvouapůlhodinový boj. Z pohledu české fedcupové dvojky vítězný. Karolína Plíšková má za sebou jeden z fyzicky nejnáročnějších zápasů kariéry. Hřát ji může pocit z úspěchu po výhře 6:7, 6:4 a 6:2 nad světovou trojkou Simonou Halepovou. Po třech porážkách Rumunku poprvé porazila a stejně tak premiérově zdolala hráčku, jež je na třetím místě žebříčku WTA.

Ilustrační foto

"Je to cenný skalp, i když to není turnaj, ale nemyslím, že by úroveň tady byla jiná. Je to vyhecovanější. Obě jsme hrály výborně," zhodnotila Plíšková.

Loni ve finále proti Ruskám vybojovala Plíšková dva rozhodující body, ale výhra nad Halepovou a v Rumunsku na pomalém povrchu je cennější. "Bylo to daleko těžší než singl v Praze s Pavljučenkovovou," porovnávala Plíšková. "Halepová šla do zápasu jako favorit, venku před takovým publikem jsem ještě nehrála. Kdybych prohrála, byla bych hodně nešťastná, ale myslím, že ten zápas byl dobrý z obou stran."

Pochvalu si vysloužila nejen za svoji tradičně agresivní hru, ale i za trpělivost. Dokázala s Halepovou držet krok od základní čáry. "Byl to asi nejcennější zápas, co jsem odehrála proti těmto hráčkám. Ona nedá nic zadarmo. Es a přímých bodů ze servisu nebylo tolik, všechno se muselo vydřít," řekla Plíšková.

Překvapivě postupem času měla více sil než Halepová. K tomu přispíval i fakt, že se na kurtu hůře pohybovalo. "Jak se to zasekává, tak to je náročné. A fyzička je spojená s psychikou a ona pak dělala víc chyb a šla dolů," řekla Plíšková, kterou za její výkon pro rumunská média pochválil i Ilie Nastase. "Je to fakt pocta," řekla.

"Bolí mě celé tělo. Byl to jeden z nejtěžších zápasů, co jsem odehrála," řekla Plíšková, už osvěžená sprchou. Věřila ale, že na nedělní zápasy bude připravena. "Nemám problémy, že bych byla rozsekaná. Dám se dohromady," ujistila.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články