Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Tenistky se utkají s Ruskami ve finále Fed Cupu v Praze

Praha - České tenistky chtějí ve finále Fed Cupu využít vítěznou pražskou auru. Obhájkyně titulu proto pozvou Rusky do vřavy O2 areny, v které svěřenkyně Petra Pály slavily před vyprodaným hledištěm triumfy loni a v roce 2012. Zápas se uskuteční na konci sezony 14. a 15. listopadu a proti Petře Kvitové a Lucii Šafářové by mohla stát i Maria Šarapovová.

Radost Petry Kvitové
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

"Každé domácí utkání je pro celý tým zážitek, ať se hraje kdekoli. Na zápasy v O2 areně máme skvělé vzpomínky díky dvěma vyhraným finále. Je to místo, kde česká tenisová reprezentace neprohrává, proto se těším na vyprodané tribuny, které nám pomohou proti silným Ruskám," komentoval volbu místa kapitán týmu Petr Pála.

Kapacita arény bude pro finále 15 tisíc míst a předprodej je naplánován na začátek září. Hrát se bude na rychlém povrchu novacrylic ultracushion.

České tenistky se naposledy utkaly s Ruskami před čtyřmi lety a výhrou ve finále v Moskvě nastartovaly úspěšnou éru. Získaly tehdy první titul v historii samostatné České republiky, který korunovaly dalšími triumfy v letech 2012 a 2014.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články