Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Švýcarky jsou definitivně ze hry. Padly s Američankami a titul v Poháru B. J. K. neobhájí

Švýcarské tenistky titul v Poháru Billie Jean Kingové neobhájí. Po úvodní prohře s Českem v Seville nestačily ani na výběr USA a přišly o šanci na postup ze skupiny.

Švýcarská tenistka Viktorija Golubicová
zdroj: REUTERS autor: Marcelo Del Pozo

Američanky poslala díky výhře 7:6 a 6:1 nad Céline Naefovou do vedení Danielle Collinsová. Rozhodující bod poté přidala Sofia Keninová, když si poradila 6:3, 6:7 a 7:5 s Viktorijou Golubicovou. Týmu USA patřila i čtyřhra.

Švýcarky tak přišly o šanci na postup do semifinále, kam ze čtyř tříčlenných skupin projdou pouze jejich vítězové. V prvním utkání ve Španělsku loňské šampionky podlehly 0:3 českým tenistkám.

Američanky, které jsou s 18 tituly nejúspěšnějším týmem soutěže, si o první místo ve skupině zahrají proti Česku v pátek. Loni v Glasgow v rozhodujícím duelu o postup do semifinále uspěl výběr trenéra Petra Pály.

Již jisté místo v semifinále mají ve skupině D po výhře 3:0 nad Německem Italky. Mezi nejlepší čtveřicí je také z "céčka" Kanada, která přehrála Polsko bez světové jedničky Igy Šwiatekové. Bez šance na postup jsou naopak loňské finalistky z Austrálie, přestože zdolaly 2:1 Kazachstán.

Finálový turnaj tenisového Poháru Billie Jean Kingové v Seville:

Skupina A:

USA – Švýcarsko 2:0

Collinsová – Naefová 7:6 (7:4), 6:1, Keninová – Golubicová 6:3, 6:7 (1:7), 7:5.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články