Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Strýcová: Šarapovová si jede svoje. Nevím, jak to berou její spoluhráčky

Praha - Do finálových zápasů Fed Cupu nemusí nastoupit, přesto je pro ni účast v českém týmu velkým zadostiučiněním. Barbora Strýcová totiž musela sledovat loňské finále jen z televize. Nyní ji může čekat pouze poslední utkání ve čtyřhře, nejstarší členka českého týmu ale pomůže i svými zkušenostmi. České tenistky tvoří sehraný tým na rozdíl od ruského výběru, kde Maria Šarapovová nastupuje teprve ke svému pátému fedcupovému zápasu v kariéře a se zbytkem týmu ani nebydlí. Strýcová její přístup chápe, ale v českém týmu si ho nedovede představit.

Barbora Strýcová
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

"Maria Šarapovová si prostě jede svoje i ve Fed Cupu. My jsme jeden tým, celek, a kdyby někdo bydlel jinde, tak by mi to přišlo divné," soudí rodačka z Plzně. "Máme jeden týden, být spolu je velmi důležité. Ona to ale takto nebere, to se jí nedá vyčíst, je hvězda a má to takhle. Nevím, jak to berou holky z jejího týmu."

41. hráčka světového žebříčku se s Šarapovovou utkala jen před několika týdny na turnaji v čínském Wu-chanu. Přes svou soupeřku postoupila, když Ruska musela skrečovat za stavu 6:7, 7:6 a 2:1 v její prospěch.

"Odehrála jsem strašně dobrý zápas, i když to skončilo takto. Je to ošklivé, když končí zápas skrečí. My jsme ale ty dva první sety hrály dvě a půl hodiny," vrací se k utkání Strýcová.

"Co platilo? Hrála jsem výborný tenis, rychlý, držela jsem se na nohou, což bylo důležité, abych chytla rytmus hry, který ona udává. Je to rychlý tenis a hodně dlouhé míče," popisuje styl hry Šarapovové.

Je nám líto, video expirovalo.
Strýcová: Ruskou dvojkou by měla být Pavljučenkovová, má skvělou formu

"Pak jsem čekala na chyby, které vám dá a kterých není moc. Zkoušela jsem se pořád udržet v zápase a pak ji najednou začala bolet ruka a raději to skrečovala. Byl to, myslím, její první zápas po dvouměsíční pauze a nebyla na to tempo zvyklá," soudí Strýcová.

Podle Strýcové ale Šarapovová bude na finále Fed Cupu maximálně připravená. "Svou formu směřovala na Turnaj mistryň, to byl největší turnaj tohoto půl roku. I ve finále Fed Cupu by měla být stoprocentní," tvrdí Strýcová.

Vedle Šarapovové by podle Strýcové měla být dvojkou Anastasija Pavljučenková. "Poslední tři turnaje hrála výborně. Dva z toho vyhrála a v Moskvě hrála finále. Formu má výbornou, ale kdo ví, kdo bude nasazen," říká česká hráčka.

Pro Strýcovou je finálová účast o to sladší, že loni se do českého výběru nedostala. "Loni jsem byla zklamaná a koukala jsem po očku z televize. Fandila jsem holkám, ale nedívala jsem se na všechny zápasy. Letos mi pan Pála řekl tu pozitivní informaci o nominaci při turnaji v Linci," usmívá se Strýcová. "Nevím, kde vidím svou roli, to záleží na kapitánovi. Já se na to připravuji, ať se stane cokoliv," uzavírá.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články