Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Siniaková završila skvělý rok vítězně. O tom jsem jen snila, řekla bojovnice s kučeravými vlasy

Životní rok zakončila tenistka Kateřina Siniaková na vítězné vlně. Po grandslamových deblových titulech a pozici světové jedničky ve čtyřhře se stala ústřední postavou při jedenáctém triumfu České republiky ve Fed Cupu. "Je to neuvěřitelný," rozplývala se Siniaková.

Kateřina Siniaková v objetí Krejčíkové a Kvitové
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

Dvaadvacetiletá Siniaková se stala po zranění Karolíny Plíškové a nemoci Petry Kvitové českou jedničkou pro finále a roli zvládla. V sobotu porazila 6:3, 7:6 Alison Riskeovou, v neděli se Sofií Keninovou odvrátila dva mečboly a vyhrála 7:5, 5:7, 7:5 za více než tři a tři čtvrtě hodiny.

Její vysoký hlas byl slyšet dávno, než spolu s týmem přišla na závěrečnou tiskovou konferenci. "Už jdeme!" hlásila a ke svému parádnímu představení pak dodala: "Je to něco speciálního, velmi vzrušující. Teď si to užívám s týmem."

Kariéra Siniakové začíná nabírat na obrátkách. Loni slavila ve dvouhře dva singlové tituly a nyní je 31. v žebříčku. Ve čtyřhře má z letoška dva grandslamové vavříny a spolu s parťačkou Barborou Krejčíkovou jsou světovými jedničkami. "Moc pro mě znamená ukončit takhle sezonu, o tom jsem na začátku jenom snila," řekla.

"Snad to půjde jenom nahoru. Příští rok bude zkouška. Cíle jsou vyšší, konkrétně nic neřeknu, ale doufám, že se to povede," řekla rodačka z Hradce Králové, která odhodlaně tvrdí, že má hru, aby se dostala na vrchol i ve dvouhře.

Proti Keninové nehrála světový tenis, ale v důležitých okamžicích předvedla odvahu a pevné nervy. Dokázala zápas strhnout na svou stranu bojovností.

Nad Keninovou mohla uspět ve dvou setech, ale ve druhém neudržela náskok. Podobný obrat naopak v rozhodující sadě ustála. "Nejtěžší bylo, že jsem cítila, že hraju fakt dobře a už jsem nevěděla, co mám přidat, a najednou se to začalo otáčet. Hrozně moc děkuji, že mi publikum věřilo a že jsem to dohrála," oddechla si.

Za stavu 4:5 čelila dvěma mečbolům. Při obou dokázala udržet míč ve hře a Keninová chybovala. "Bylo mi hrozně. Nejhůř, ale dokud není dohraný poslední míč, hraje se. Bojovala jsem. Pak jsem chytla druhý dech a otočila to," řekla Siniaková.

Zápas trval bez minuty tři a tři čtvrtě hodiny. Více času v kariéře na kurtu při utkání dosud nestrávila. "Hrály jsme nekončící výměny. Už jsem cítila, že to na mě dopadá, a to si myslím, že mám dobrou kondici, ale lidi mi pomohli," prohlásila tenistka.

Během duelu si často úspěšně brala jestřábí oko. "Bylo tam hodně sporných míčů, někdy u mě, někdy u Američanky. Stejně jsem vyhrála, takže jsem ráda," usmála se Siniaková, která si musela sundat náušnice. "Zamotaly se mi do vlasů."

V rozhovoru v deníku Sport před finále tvrdila, že není celebritou a po Praze může chodit bez pozornosti. Její kučeravé zlatavé vlasy ale po tomto víkendu už budou mít v paměti i fanoušci, kteří ji dosud neznali. "Vyzkoušíme to," usmála se.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články