Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Česko - Rakousko

Semifinále si zajistily Australanky, Němky a Italky

Hobart (Austrálie) - Australské tenistky si poprvé od roku 1993 zahrají semifinále Fed Cupu. V prvním kole porazily oslabené Rusky jednoznačně 4:0 a o finále se utkají s Němkami. Ty na postup mezi čtyři nejlepší v týmové soutěži čekaly od roku 1995. Přes Američanky přešly italské tenistky a v semifinále narazí na lepší tým z duelu Španělsko - Česko, který se zpozdil vinou špatného počasí.

Loňské finalistky soutěže Rusky přijely do Austrálie bez svých 13 nejlepších hráček ve světovém žebříčku. V Hobartu mladé svěřenkyně Anastasie Myskinové nezískaly ani set. Po obou vyhraných sobotních dvouhrách dnes zaznamenala rozhodující třetí bod pro Austrálii bývalá vítězka US Open Samantha Stosurová, jež porazila 6:2, 6:3 osmnáctiletou debutantku ve Fed Cupu Viktorii Kanovou.

Po zrušeném čtvrtém singlu pak zpečetily skóre Casey Dellacquaová s Ashleigh Bartyovou vítězstvím 6:1, 6:3 ve čtyřhře nad párem Irina Chromačovová, Valeria Solovjovová.

S Australankami se utkají Němky

Pro Německo získala v Bratislavě rozhodující třetí bod Angelique Kerberová, která v dnešní úvodní dvouhře porazila slovenskou jedničku Dominiku Cibulkovou. Finalistka Australian Open po návratu z Melbourne nezískala v týmové soutěži ani bod, druhou dvouhru prohrála 3:6, 6:7.

Semifinále si vybojovaly Italky

Itálie vedla v Clevelandu nad USA už po sobotě 2:0 a třetí postupový bod dnes přidala Karin Knappová po výhře nad Alison Riskeovou. Oba výběry nastoupily bez nejlepších hráček a duel dopadl stejně jako loni, protože i před rokem Italky v 1. kole soutěže americký tým vyřadily. Do finále pak přešly přes Češky a nakonec slavily trofej.

1. kolo Světové skupiny tenisového Fed Cupu:

Austrálie - Rusko 4:0
Stosurová - Kanová 6:2, 6:3, Bartyová, Dellacquaová - Chromačovová, Solovjovová 6:1, 6:3.

Slovensko - Německo 1:3
Cibulková - Kerberová 3:6, 6:7 (5:7), Rybáriková, Čepelová - Görgesová, Grönefeldová 4:6, 6:3, 10:7.

USA - Itálie 0:3 po třetí dvouhře
Riskeová - Knappová 3:6, 5:7.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články