Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Česko - Rakousko

Šafářová překvapila, poklonu vysekly Novotná i Navrátilová

Praha - Výkon Lucie Šafářové vyzdvihli odborníci po triumfu českých tenistek ve Fed Cupu. Výběr kapitána Petra Pály porazil v pražském finále Srbsko 3:1, Šafářová získala dva body a zahrála životní zápasy. Obhajoba titulu zároveň ukázala sílu celého českého týmu.

"Co bych k tomu mohla dodat - fantastický víkend! Výkony našich holek a celková atmosféra, jsem z toho nadšená," zářila na tribuně Jana Novotná, bývalá světová dvojka a vítězka Fed Cupu z roku 1988, která na tribuně i tančila.

"Holky se zapsaly do historie, to je jasné, a ukázaly, jak jsou silné jako tým. Hráčky si musejí sednout lidsky, herně a výborně se musejí doplnit, což je případ tohoto týmu," vyzdvihla Denisa Chládková, bývalá 31. hráčka WTA a spolukomentátorka České televize.

"Týmová alchymie je nejdůležitější, všechno funguje a holky mají od svazu i České sportovní vytvořeny skvělé podmínky," dodala Novotná.

Celé finále sledovala na dálku i Martina Navrátilová. Legenda světového tenisu, která vyhrála Fed Cup pro Československo v roce 1975, psala hráčkám povzbudivé vzkazy na sociální síti. I ona ocenila Šafářovou, která získala dva body a především udivila skvělým výkonem a výhrou nad Jelenou Jankovičovou.

"Zrodila se hrdinka. Ať si Lucie uchová tenhle vítězný pocit a hraje stejně i na turnajích," napsala Navrátilová. "Lucie mě velice mile překvapila. Hrála agresivně, od začátku do konce věděla, co chtěla, a bylo to super," chválila Novotná.

Šafářová loni ve finále v Rusku dvakrát prohrála, ale letos naplnila svoji touhu přispět bodově k výhře. "Ona maká, tvrdě pracuje pro tým a tentokrát získala dva body. Lucie si dny a týdny slávy zaslouží," konstatovala Chládková.

Je nám líto, video expirovalo.
Závěr zápasu Šafářové a její reakce těsně po vítězném momentu

Tenistky dokázaly obhájit titul ve velkém stylu, přitom získat trofej opakovaně bývá mnohdy náročnější než uspět poprvé. Novotná ale upozornila, že výběr okolo Kvitové je zkušený. "Jsou to všechno hráčky, které mají vynikající výsledky, a je vidět, že se cítí dobře i za takové situace, kdy jsou pod tlakem," vyzdvihla Novotná.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články