Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Rozlosováno. V kvalifikaci příštího ročníku BJK Cupu si Češky zahrají s Britkami

O finálový turnaj příštího ročníku Poháru Billie Jean Kingové se české tenistky utkají s Velkou Británií na domácí půdě. Soupeřky jim vylosovala v pražské O2 areně legendární Kingová. Hrát se bude 15. a 16. dubna 2022.

Markéta Vondroušová
zdroj: imago sportfotodienst autor: Paul Zimmer

Proti českým tenistkám se tak může postavit i osmnáctiletá Emma Raducanuová, letošní senzační šampionka grandslamového US Open, jež je aktuálně 21. hráčkou v žebříčku WTA. V elitní stovce jsou i bývalá světová čtyřka Johanna Kontaová (73.) a Heather Watsonová (74).

"Jsem spokojený," hodnotil Pála los pro Tenisový svět a Radiožurnál a zamyslel se nad volbou povrchu. "Vyvstává dříve ne moc myslitelná otázka, jestli nehrát na antuce. Je ale složité nahlásit povrch, když nevíme, která hráčka bude hrát. Antuka ale není špatná varianta." 

Češky v letošním novém modelu mistrovství světa družstev, které hrálo v Praze dvanáct celků, skončily ve skupině D po výhře nad Němkami a prohře se Švýcarkami. Britky loni v kvalifikaci prohrály se Slovenkami a letos v baráži zvládly souboj s Mexikem.

S Velkou Británií půjde o první vzájemný souboj v tenisové soutěži ženských družstev. Češky vyhrály od roku 2011 šest titulů, Britky se v minulosti dostaly čtyřikrát do finále, naposledy před 40 lety.

Vítěz postoupí do finále, které se uskuteční 8. až 13. listopadu na zatím neurčeném místě. "Hledat začneme hned po skončení tohoto ročníku a na začátku příštího roku oznámíme pořadatele," uvedl prezident Mezinárodní tenisové federace ITF David Haggerty.

Švýcarsko a Ruská tenisová federace se díky účasti ve finále letošního ročníku kvalifikovaly rovnou do příštího finálového turnaje.

Los kvalifikace Poháru Billie Jean Kingové 2022 (15. a 16. dubna 2022):

Česko - Velká Británie, Austrálie - Slovensko, Itálie - Francie, USA - Ukrajina, Bělorusko - Belgie, Německo - Kazachstán, Kanada - Lotyšsko, Španělsko - Nizozemsko, Rumunsko - Polsko.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články