Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Proti Rumunkám naskočí jako první Plíšková. Halepovou vyzve Siniaková

Duel úvodního kola Fed Cupu mezi Českem a Rumunskem odstartuje Karolína Plíšková. Domácí jednička se v Ostravě v první dvouhře postaví Mihaele Buzarnescuové. Druhé sobotní střetnutí nabídne duel Kateřiny Siniakové a Simony Halepové. Rozhodl o tom los. Přímý přenos sledujte v sobotu od 12:55 na webu ctsport.cz a od 13:40 také na ČT sport.

Karolína Plíšková na tréninku před Fed Cupem
zdroj: ČTK autor: Sznapka Petr

Pátá hráčka světa Plíšková se s Buzarnescuovou utkala zatím dvakrát a oba duely na trávě vyhrála. Hrdinka loňského fedcupového finále Siniaková s nedávnou světovou jedničkou a aktuálně třetí hráčkou světového žebříčku Halepovou odehrála dva třísetové zápasy. Jednou byla úspěšná, jednou prohrála.

Na úvod nedělního programu by se měly utkat jedničky Plíšková a Halepová. Vzájemná bilance zatím hovoří pro Rumunku v poměru 6:2, ale poslední duel vyhrála loni na antuce v Madridu Plíšková. Po nich by měly poprvé proti sobě nastoupit Siniaková s Buzarnescuovou.

Pro závěrečnou čtyřhru jsou zatím nahlášeny Siniaková s Barborou Krejčíkovou a Irina-Camelia Beguová s Monicou Niculescuovou. Kapitáni Petr Pála a Florin Segarceanu ale ještě mohou nedělní nominace změnit. Pála má ještě k dispozici Markétu Vondroušovou.

Program v Ostravar Aréně začíná oba dny ve 13:00. Vítězky duelu čeká v dubnu semifinále, v němž narazí na lepšího z dvojice Belgie - Francie. Poražený týmu bude v tomtéž termínu 20. a 21. dubna hrát baráž o udržení ve Světové skupině.

Češky vyhrály Fed Cup šestkrát za posledních osm let. Před třemi lety na úvod cesty za týmovou trofejí porazily v Kluži právě Rumunsko. Plíšková tehdy porazila Halepovou i Niculescuovou, a navíc po boku Barbory Strýcové přispěla k vítězství v rozhodující čtyřhře.

Los 1. kola Fed Cupu ČR - Rumunsko:

Sobota 9. února: 13:00 Karolína Plíšková - Buzarnescuová, Siniaková - Halepová.

Neděle 10. února: 13:00 Karolína Plíšková - Halepová, Siniaková - Buzarnescuová, Krejčíková, Siniaková - Beguová, Niculescuová.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články