Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Překvapení se v Ostravě nekonalo, Česko hraje s Rumunskem nerozhodně

Očekávaná vítězství favoritek viděli fanoušci v Ostravě, kde se koná zápas prvního kola tenisového Fed Cupu mezi Českem a Rumunskem. Domácí jednička Karolína Plíšková nejprve zvítězila nad Mihaelou Buzarnescuovou 6:1 a 6:4 a hvězda soupeře Simona Halepová nedala šanci Kateřině Siniakové, kterou porazila 6:4 a 6:0.

Karolína Plíšková v utkání Fed Cupu
zdroj: ČTK autor: Pryček Vladimír

Favorizovaná Plíšková vyhrála i třetí vzájemný duel s Buzarnescuovou. V první sadě povolila třicetileté soupeřce jedinou hru a vyhrála ji za 34 minut. Z toho 9 minut trval úvodní gem, ve kterém se česká tenistka potýkala s nervozitou a kvůli vlastním chybám čelila dvěma brejkbolům.

"Nervy jsou ve Fed Cupu jiné než na normálních turnajích. Poslední kolo jsem nehrála, takže jsem trošičku nervózní na začátku byla. První gem byl důležitý, pak jsem se uklidnila a bylo to v pohodě," řekla Plíšková, která chyběla v listopadovém finále proti USA.

Ve druhém setu se Buzarnescuová zlepšila a obě hráčky si držely servis až do stavu 4:4. Poté Plíšková zaútočila, získala brejk a následně zápas bez problémů dopodávala. Mečbol proměnila vítězným forhendem. "Myslím si, že jsem byla lepší, ale nedokázala jsem gemy ve druhém setu získávat. Jsem ráda, že to dopadlo takhle," doplnila rodačka z Loun.

Plíšková pokračuje v úspěšném fedcupovém tažení proti rumunským soupeřkám. Před třemi lety v Kluži vyhrála rovněž v 1. kole obě dvouhry a společně s Barborou Strýcovou i čtyřhru.

Siniaková na Halepovou nestačila

Siniaková v předchozích dvou zápasech dostala rumunskou hvězdu do tří setů a jednou ji dokonce porazila, ale dnes překvapit nedokázala.

Nezachytila úvod duelu a po dvou ztracených podáních prohrávala 2:5. Pak sice vzala nedávné světové jedničce servis a snížila na 4:5, ale Halepová na druhý pokus set dopodávala, i když domácí tenistka vedla na returnu 30:0.

Ve druhém setu už dvaadvacetiletá Češka neudržela krok, prohrála první tři poměrně vyrovnané gemy a následně dostala nepopulárního "kanára". "Nemyslím si, že to bylo tak jednoznačné. Jsem hrozně naštvaná, že to bylo 0:6," prohlásila po utkání.

O výsledku zápasu se rozhodne v nedělních dvouhrách a případně ve čtyřhře.

1. kolo Světové skupiny tenisového Fed Cupu v Ostravě:

Česko - Rumunsko 1:1 
Karolína Plíšková - Buzarnescuová 6:1, 6:4, Siniaková - Halepová 4:6, 0:6.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články