Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Představí se Williamsová v Praze? Američanka chce nastoupit ve finále Fed Cupu

Praha by mohla vidět aktuálně třiadvacetinásobnou grandslamovou šampionku Serenu Williamsovou. Americká hráčka, která v Londýně usiluje o další vavřín ve Wimbledonu, by chtěla nastoupit ve finále Fed Cupu v týmu Spojených států. Duel o titul proti českým tenistkám je na programu v O2 areně 10. a 11. listopadu.

Serena Williamsová
zdroj: Reuters autor: PETER NICHOLLS

"Ráda bych hrála. Chci, aby trofej zůstala ve Spojených státech," uvažovala Serena Williamsová v londýnském All England Clubu. "Hraje se v Česku, tam jsem, myslím, nikdy nebyla," uvedla šestatřicetiletá tenistka.

Po loňském narození dcery nastoupila ve Fed Cupu do čtyřhry za rozhodnutého stavu v prvním kole proti Nizozemkám se sestrou Venus. Ve Fed Cupu vyhrála všech svých třináct dvouher a celkově má bilanci 16:2.

V semifinále Serena Williamsová nehrála a s kapitánkou Kathy Rinaldiovovou o případném startu ve finále ještě nemluvila. "Snad se do nominace dostanu, protože teď hraje výborně hodně Američanek," řekla aktuálně 181. hráčka žebříčku, která se ale po Wimbledonu posune minimálně k padesátce. "Hraje se až v listopadu, takže mám čas, abych své postavení vylepšila," doplnila.

Američanky jsou s osmnácti tituly rekordmankami soutěže. Serena Williamsová ale slavila triumf pouze jednou při své premiéře v soutěži v roce 1999. Tehdy si ale v Los Angeles zahrála pouze čtyřhru za rozhodnutého stavu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články