Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Tenistky v Poháru B. J. Kingové končí, Švýcarky rozhodly ve čtyřhře

Konec už ve skupině. České tenistky končí ve finále Poháru Billie Jean Kingové, když nestačily na Švýcarky, které si nyní zahrají s Austrálií. Češky přitom začaly výborně. Markéta Vondroušová porazila Viktoriji Golubicovou ve dvou setech 6:4 a 6:2. Bitvu jedniček obou týmů ale vyhrála Belinda Bencicová nad Barborou Krejčíkovou 7:6, 6:4. Do čtyřhry nastoupily Lucie Hradecká s Kateřinou Siniakovou, ale nestačily na Jil Teichmannovou s Belindou Bencicovou a podlehly dvakrát 3:6.

Markéta Vondroušová
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

Vondroušová začala utkání s druhou tenistkou švýcarského výběru váhavě. Rychle prohrávala 0:2 a 1:4, ovšem potom se česká hráčka kousla. Po tahanici o každý míček a několika výhodách a shodách dokázala snížit na 2:4 a pak jí narostla křídla. Tlačila na Švýcarku, do konce setu už jí nechala jen jediný fiftýn a set získala 6:4.

Na vítězné vlně vydržela Vondroušová i ve druhé sadě. V ní se Golubicová zkoušela marně vzepřít osudu a české tenistce hlavně při svém podání už za stavu 0:2, ale Češka už měla sebevědomí na rozdávání a soupeřce, která je na žebříčku ATP o deset míst pod ní, nedala nic. Ta dokázala snížit na 1:4 a 2:5, víc jí ale výborně hrající pětadvacítka světového žebříčku nedovolila a vyhrála 6:2.

"Na začátku hrála výborně. Říkala jsem si: 'Vydrž a hraj svoji hru'. Jsem ráda, že jsem první set otočila. Druhý jsem hrála moc dobře, ale musela jsem si to dohrávat na síti," řekla Vondroušová po zápase na kurtu. "Je to úleva a myslím, že to byl skvělý zápas," dodala a byla ráda, že se mohla předvést před přáteli a maminkou v hledišti, kteří ji tak často na vlastní oči vidět nemohou.

Bencicová zahájila druhou dvouhru podobně jako její krajanka, vedla 5:2 a vypadala netřesitelně. Jenže Krejčíková se dokázala zkoncentrovat a dotáhla na 5:5. Úvodní set došel do tie-breaku, v němž byla úspěšnější švýcarská tenistka. Ta nakonec ubojovala i druhou sadu, kterou vyhrála 6:4.

"Zase mi to uteklo o pár míčů, bylo to vyrovnaný a zápas měl velkou kvalitu. Bojovala jsem, ale chyběl mi zase kousíček a mohlo to být jinak," řekla Krejčíková, která v pondělí podlehla trojnásobné grandslamové vítězce Kerberové ve třech setech.

Stejně jako proti Němkám do čtyřhry nenastoupila. "Bylo to společné rozhodnutí s kapitánem. Doufám, že to bude dobré rozhodnutí a holky vyhrajou," řekla Krejčíková.

Změna ale tentokrát k úspěchu nevedla. Hradecké se nedařilo, jako jediná prohrála v utkání servis, a to hned třikrát. V první o něj přišla i kvůli dvěma dvojchybám. Českému páru se nevedlo ani na returnu, měl jenom jeden brejkbol, který neproměnil.

"Nechaly jsme tam všechny všechno. Soupeřky předvedly super výkon a nedaly nám skoro šanci, Naše aktivita nestačila," řekla Siniaková. "Ze začátku jsem strašně blbě začala, neměly jsme moc šance na return, ale myslím, že to bylo o pár míčích," dodala Hradecká.

V sobotním losu se Češky, které v O2 areně prohrály poprvé po šesti výhrách, dozvědí soupeřky pro kvalifikaci o finálový turnaj roku 2022, jehož dějiště ani termín zatím nejsou známy.

Skupina D:

Česko - Švýcarsko 1:1 po dvouhrách

Vondroušová - Golubicová 6:4, 6:2, Krejčíková - Benčičová 6:7, 4:6.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články