Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Plíšková se oklepala ze soboty a Bacsinszké nedala šanci

Lucern - Karolína Plíšková se oklepala ze sobotní nečekané prohry a dnes už opět ve svém tradičním razantním stylu získala českým tenistkám důležitý druhý bod v semifinále Fed Cupu ve Švýcarsku. V duelu týmových jedniček zdolala v Lucernu Timeu Bacsinszkou 6:4 a 6:2.

Karolína Plíšková
zdroj: ČTK autor: Pavel Lebeda

"Zvládla jsem to proti papírově silnější soupeřce. Je to pro mě dobrá výhra, dobrý skalp a byl to i docela dobrý tenis," uvedla světová osmnáctka Plíšková po výhře nad soupeřkou, která je v pořadí WTA o místo výš. Byla na sebe i trošku pyšná, že se dokázala zvednout a zase hrát dobře. "Opravdu se mi ulevilo," prohlásila.

V sobotu Plíšková často chybovala a nečekaně podlehla 129. hráčce světa Viktoriji Golubicové. Dostat do pohody jí pomohl celý tým. "Po zápase byla dole, hodně jsme spolu mluvili. Měla lehký obavy, jak zápas proběhne, ale pumpoval jsem jí do hlavy, ať zůstane pozitivní, bere to jako při turnaji a soustředí se sama na sebe," uvedl trenér Plíškové Jiří Vaněk.

Je nám líto, video expirovalo.
Plíšková: Dostávala jsem se víc do výměn, i pohyb byl dneska lepší

Ráno se hráčka vzbudila s lepším pocitem, ale stále s lehkou nervozitou, jak bude zápas vypadat. "Nevěděla jsem, s čím na ten kurt jít," řekla a úvod utkání podle toho vypadal. Tahala za kratší konec a odvracela brejkboly. "Jsem ráda, že jsem to ustála a hra pak byla lepší a odvážnější. Cítila jsem se líp fyzicky," řekla.

Před zápasem s Bacsinszkou si opakovala, že dokáže porazit kohokoli. "Zvlášť ji, která nemá moc zbraň, čím by mě porazila. Můžu se porazit jen sama, jako jsem se porazila v sobotu, kdy jsem dělala spoustu chyb," řekla Plíšková.

V utkání s Bacsinszkou se zvedla od stavu 3:4 v prvním setu. Po doběhnutém kraťasu předvídal Vaněk na lavičce obrat. "Řekl jsem klukům, že se to zlomilo. A za chvíli to bylo 6:4, 4:0. Povzbudila se a uvolnila, začala trošku víc chodit do úderů a hrát svoji hru. A najednou bylo vidět, že když dominuje, je o třídu lepší," řekl.

Plíšková se lépe pohybovala a dobře se k úderům stavěla. "Moje hra je o nohách. Smeč umím, stejně jako forhend a bekhend, takže když se k tomu postavím dobře a nebudu napnutá, jak neustále jsem, tak tam nic špatného není," řekla.

Pomohla jí přítomnost trenéra Vaňka i otce Radka. "Jsou to dva nejdůležitější chlapi v mém tenise. Táta i Jirka mě dokážou uklidnit i povzbudit. Stačí mi jeden, ale jsou tady oba, tak dobrý," usmála se Plíšková.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články