Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Olympiáda dětí a mládeže 2024

Plíšková nestačila na Golubicovou, Švýcarky srovnaly na 1:1

Lucern (Švýcarsko) - České tenistky hrají po prvním dnu v semifinále se Švýcarskem 1:1. V prvním utkání světová třiatřicítka Barbora Strýcová zvítězila proti Timee Bacsinszké 6:0 a 6:2. Karolína Plíšková ale v další dvouhře nestačila na domácího žolíka Viktorii Golubicovou, s níž prohrála 6:3, 4:6, 4:6. V nedělních dvouhrách proti sobě nejdříve nastoupí Plíšková s Bacsinszkou a po nich Strýcová s Golubicovou. V případě nerozhodného stavu by postupující tým určila čtyřhra, na kterou mají Švýcarky připravenou světovou deblovou jedničku Martinu Hingisovou. Nedělní přímý přenos startuje v 11:55 mimořádně na ČT2 a našem webu.

Barbora Strýcová
zdroj: ČTK/AP

Semifinále začalo pro český výběr skvěle. Strýcová porazila Bacsinszkou ve všech třech dosavadních vzájemných zápasech a loňský duel US Open zakončila výhrou 6:0. A nečekaně stejně začal i fedcupový zápas.

Třicetiletá Strýcová hrála pestře. V dlouhých výměnách si poradila s vysokými míči i s čopy soupeřky a sama dokázala poslat vítězný úder po lajně, dát kraťas nebo si dojít pro volej na síť.

Při svém podání odvracela v první sadě dva brejkboly, ale v krizových situacích si pomohla v dnešní dámské dvouhře málo vídaným stylem servis-volej. Bacsinszké tak nadělila podobně jako loni v New Yorku "kanára".

Nervózní světová sedmnáctka Bacsinszká častěji chybovala a pověstné švýcarské zvonce v hledišti jen občas nesměle cinkly. Strýcová se mohla spolehnout na solidní servis a také na začátku druhého setu na kurtu dominovala.

Až v desátém gamu utkání povolila soupeřce první hru a zdálo se, že Bacsinszká trochu pookřála. Strýcová ale dál hrála sebejistě a zápas dovedla do rychlého konce. "Na kurtu to nebylo tak jednoduché, jak by se zdálo. Odehrála jsem asi nejlepší singl ve Fed Cupu," řekla spokojená Strýcová. (více čtěte zde)

Karolína Plíšková v utkání se Švýcarskem
zdroj: ČTK/AP

Světová osmnáctka Plíšková nehrála oslnivě, ale zdálo se, že míří za očekávanou výhrou. Sice si vzala hned na začátku prášek, nejspíše proti bolesti hlavy, ale první set díky dvěma brejkům vyhrála a ve druhém vedla už 4:2. Golubicová pak začala hrát odvážněji, zatímco Plíšková začala chybovat a vývoj se otočil.

V koncovce druhé sady ztratila Plíšková čtyři hry v řadě. Ve třetím setu už prohrávala 2:5. Ještě snížila na 4:5, ale její nepohodu dokumentovala smeč do sítě, což byla její 57. chyba v utkání, kterou nabídla soupeřce první mečbol a Švýcarka ho využila.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články