Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Plíšková chce v semifinále napravit zaváhání, jde na Bacsinszkou

Lucern (Švýcarsko) - Nechybělo mnoho a české tenistky mohly v semifinále Fed Cupu ve Švýcarsku vést 2:0 na zápasy. Kapitán Petr Pála po dvouhrách ocenil výkon Barbory Strýcové a věří, že dnes se česká jednička Karolína Plíšková proti Timee Bacsinszké zvedne. "Kája musí zapomenout na prohraný zápas," řekl Pála. Strýcová se poté utká s Viktorií Golubicovou. Přímý přenos startuje mimořádně na ČT2 a našem webu v 11:55.

Před sobotním zápasem Plíškové byl Pála optimistický. "Samozřejmě jsme si mysleli, že máme větší šanci vést 2:0." Očekávalo se, že světová osmnáctka zápas zvládne a dlouho to tak i vypadalo, protože vedla 6:3 a 4:2. "To nám dodávalo sebevědomí, že to dobře dopadne. Druhý set mohl být 6:3 a nikdo by nemohl nic říct. Bohužel," řekl kapitán obhájkyň titulu.

Od konce druhého setu a ve třetím měla Plíšková problém s pohybem. I proto víc chybovala. Důvodem mohl být tlak, že "musí" vyhrát. "Bylo to asi jedno s druhým. Necítila se úplně komfortně, mohla být stažená. Když chce tlačit, musí u těch míčů být včas," řekl Pála.

Pála je přesvědčen, že nečekaná porážka nenahlodá jindy pevné sebevědomí Plíškové. "Je to výborná hráčka. Ve Fed Cupu vyhrála důležité zápasy a na turnajích taky. Nemá důvod si kvůli jednomu utkání přestat věřit," řekl.

Pála věří, že Plíšková zápas proti Bacsinszké zvládne. "Myslím, že to bude dobrý. Uděláme všechno, aby byla připravená. Musí zapomenout a jít dál," řekl. Na případnou čtyřhru za stavu 2:2 se nabízí duo Plíšková - Strýcová, které rozhodlo loňské finále proti Ruskám i letošní 1. kolo v Rumunsku. "Ještě to necháme otevřené, jak se kdo bude cítit," uvedl Pála. Případně může do čtyřhry zapojit i zkušenou deblistku Lucii Hradeckou.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články