Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SLUNETA Ústí nad Labem - BK KVIS Pardubice

Plíšková a Smitková hladce vyhrály a Češky nad Kanadou vedou 2:0

Québec - S cílem obhájit vítězství ve Fed Cupu vstoupily Karolína Plíšková a Tereza Smitková do úvodních dvou utkání prvního kola na půdě Kanady. A souboj se před druhým dnem pro české tenistky vyvíjí velmi dobře, Plíšková vybojovala první bod nad Francoise Abandaovou po setech 6:2 a 6:4 a vcelku hladkém průběhu utkání. Totéž lze říci i o zápase Terezy Smitkové s Gabrielou Dabrowskou, dvaašedesátá hráčka světového žebříčku svou kanadskou soupeřku porazila 6:1 a 6:2. Přímý přenos druhého hracího dne sledujte na dnes od 19:00 na ČT sport a našem webu.

Tereza Smitková
zdroj: ZUMA autor: Mao Siqian

Rozhodnout o výhře Češek může již v první nedělní dvouhře (od 19:00 SEČ) Plíšková proti Dabrowské. V případě postupu do semifinále se tenistky střetnou 18. a 19. dubna s Itálií, nebo s Francií, přičemž Italky po sobotě vedou 2:0.

Světová dvaadvacítka Plíšková potvrdila proti Abandaové roli favoritky. Češka nehrála oslnivě, ale s 230. hráčkou žebříčku neměla větší problémy. Jen v poslední hře utkání čelila jedinému brejkbolu a trochu se trápila s proměněním mečbolu.

Při první šanci ukončit utkání poslala Plíšková míč do autu, při druhé a třetí udělala dvojchybu. Potom odvrátila brejkbol svým devátým esem v duelu a uspěla až při čtvrtém mečbolu díky chybě Kanaďanky. "Jsem ráda, že to mám za sebou, a hlavně, že máme první bod. Budu trošku klidnější do neděle a ne tak nervózní jako na konci druhého setu," řekla Plíšková po úspěšné fedcupové premiéře.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih sobotního programu utkání Kanada - Česko

Před zápasem Plíšková komunikovala přes textové zprávy s českou jedničkou Petrou Kvitovou, která se tentokrát z utkání omluvila. "Napsala mi, že drží palce a že to zvládneme," uvedla Plíšková. "Já poděkovala a napsala jí, že mi přijde divný, že nejsem nervózní. Ona mi potvrdila: 'To se teda neboj, budeš nervózní'. A pravdu má, má větší zkušenosti."

Mezi gamy Plíšková často mluvila s kapitánem Pálou. Se svým výkonem totiž nebyla přes jasné vedení příliš spokojená. "Šla jsem si vždy sednout s něčím, že jsem nemožná, šílená a že to je strašný, a on mě uklidňoval: 'Dobrý, vedeš'."

I Smitková (62.) hrála soutěž družstev poprvé v kariéře a v souboji s Dabrowskou (185.) na úvod obou setů vždy ztratila servis. V první sadě pak hrála přesněji a od stavu 0:1 získala šest her v řadě. Ve druhém setu otáčela z 0:2 a následně znovu vyhrála šest her po sobě. "Výborná premiéra," řekl Pála. "Velká radost," dodala Smitková.

Úřadujícím šampionkám chybějí v Kanadě opory včetně Kvitové či Lucie Šafářové. Domácí výběr postrádá světovou sedmičku Eugenii Bouchardovou.

Utkání 1. kola tenisového Fed Cupu v Québecu - po prvním dnu

Kanada - ČR 0:2

Abandaová - Karolína Plíšková 2:6, 4:6, Dabrowská - Smitková 1:6, 2:6.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články