Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Pála už ví sestavu, Kvitová si poprvé vyzkoušela kurt

Praha – Hlavní hvězda českého fedcupového výběru Petra Kvitová poprvé před blížícím se finále otestovala kurt v domácí O2 areně. "Je to hodně rychlý. Údery trochu sjíždí, bude platit rychlost a servis bude silná zbraň," myslí si česká jednička. Kapitán Petr Pála prozradil, že už ví, jakou sestavu proti Německu vyšle. Zatím si vše ale nechává pro sebe. 

Petra Kvitová a Petr Pála během tréninku
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

Tenistky začaly v hale s tréninkem už v pondělí, ale Kvitová si poprvé vyzkoušela povrch až dnes. Když po hodině skončila, kapal jí z čela pot a na tváři měla úsměv. Zpoza kurtu Kvitovou sledovali její osobní trenér David Kotyza, fedcupový kapitán Pála i trenér reprezentace David Kunst.

"Všechno probíhá dobře, nejsou komplikace, za což jsem rád," řekl Pála a dodal: "Péťa hrála poprvé a je potřeba udělat vše, aby byla co nejlíp připravena na víkend. K tomu by mělo vše směřovat."

Je nám líto, video expirovalo.
Kvitová už trénuje na finále Fed Cupu

Dvojnásobná vítězka Wimbledonu si zahrála s Lucií Hradeckou. "Péťa je ve své klasické pohodě na Fed Cup. Na to, že to byl první trénink, tak hrála velice dobře. Měla jsem docela problém to stíhat," chválila Hradecká Kvitovou. "Byl to komplexní trénink s krosy, voleji, servisem a nakonec s pár gamy," popsala deblistka Hradecká.

Pála už ví

Zatímco Kvitová má místo v sestavě jisté, pokud se nezraní, Hradecká nikoli. Český tým čítá pět jmen, ještě Lucii Šafářovou, Karolínu Plíškovou a Andreu Hlaváčkovou, a až hodinu před pátečním losem kapitán oznámí vybranou čtveřici.

"Sestavu v hlavě mám, ale nechci říkat do médií, než to bude bezpodmínečně nutné," řekl Pála po dopoledním tréninku. "Je to kvůli Němkám, protože proč něco říkat dopředu, aby si to podle toho mohly teoreticky uzpůsobit. Když máme tu možnost, tak není důležité, aby se to už ve středu vědělo," konstatoval Pála.

Předminulý týden Kvitová na Turnaji mistryň nepůsobila svěže. Po návratu ze Singapuru pár dnů odpočívala, než začala s tréninkem. "Cítím se líp a doufám, že ta energie přijde i s fanoušky a požene mě to dopředu," řekla a pochvalovala si, že se na konci náročné sezony nepotýká s žádnými zraněním. "Jo, nic mě nebolí," usmála se. 

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články