Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Pála už ví, koho postaví proti Kanadě, jméno ale tají

Québec – Český tým bude čelit 1. kole Fed Cupu Kanadě bez tradičních opor. Role jedničky se tak ujme Karolína Plíšková, jméno druhé hráčky však zatím kapitán českého výběru Petr Pála stále tají. Zatímco jeho svěřenkyně se dozví, která z nich v Kanadě nastoupí, již dnes večer, soupeřky i fanoušci jméno české dvojky uslyší poprvé až při losu.

Petr Pála
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

"Sestavu už v hlavě mám. Určitě to rozseknu, aby to věděly aspoň dvě noci před utkáním," řekl Pála po čtvrtečním dopoledním tréninku v komplexu univerzity Laval. Vedle světové dvaadvacítky Plíškové má kapitán v k dispozici Terezu Smitkovou (62. v žebříčku dvouhry WTA), Denisu Allertovou (91.) a Lucii Hradeckou (122.).

Největší váha bude ležet na Plíškové. Letošní finalistka ze Sydney hraje podle kapitána každým dnem lépe. "Kája hrála ve čtvrtek dopoledne nejlépe, co hrála za týden, což je dobře. Je to velmi příslibné na víkend," pochvaloval si Pála. "Když bude hrát to, co umí, tak by to mělo dojít ke zdárnému konci. Je to velmi dobrá hráčka."

Naopak problémy řeší Smitková. Loňská osmifinalistka Wimbledonu má puchýř na hrací ruce. Proto byla v péči lékaře Vlastimila Voráčka s fyzioterapeutem Pavlem Kovačem. "Když hraje, tak se to potí, tak aby se jí to nehýbalo. Teď to nebylo úplně ono při tréninku, tak snad to bude odpoledne lepší," řekl Pála a doplnil: "Jinak to musím zaklepat, je to zatím bez problémů. Ty tréninky jdou nahoru, je to lepší a lepší."

Kdo nastoupí proti Češkám?

Ač Češkám chybí v Kanadě opory včetně Petry Kvitové či Lucie Šafářové, jsou favoritkami. Domácí výběr totiž postrádá světovou sedmičku Eugenii Bouchardovou a ostatní hráčky jsou v žebříčku až ve druhé stovce a dál. "Je třeba odehrát zápasy solidně s výkony, na které holky mají. Když podají solidní výkony, tak to by měl být klíč," nastínil Pála vítězný recept.

Otázkou tak je, koho postaví kanadský kapitán Sylvain Bruneau. Ten má v týmu Sharon Fichmanovou (134.), Gabrielu Dabrowskou (185.), sedmnáctiletou Francoise Abandaovou (230.) a o rok mladší Robillardovou-Milletteovou (814.). "Fichmanová běhá, vrací trochu přeliftovaný forhend. Myslím si, že bude hrát. A koho postaví jako druhou tenistku, to fakt nevím. A ani neřeším," řekl Pála. 

Je nám líto, video expirovalo.
Tenistky se připravují na Kanadu, vše nejlepší přejí Šafářové
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články