Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Pála: Jsem pyšný na to, jakým způsobem to holky odehrály

Québec - Kapitán Petr Pála byl nadšený, jakým způsobem zvládl mladý tým českých tenistek bez hlavních opor 1. kolo Fed Cupu v Kanadě. Přestože v Québecu chyběly odpočívající hvězdy Petra Kvitová s Lucií Šafářovou, dokázaly obhájkyně trofeje zvítězit v zámoří bez ztráty jediného setu 4:0.

"Jsem šťastný. Čtyři zápasy, čtyři dvousetové výhry... Přece jen mohly být trochu obavy, když jsme sem přijeli, jak to bude vypadat, protože jsme měli v týmu tři holky, které hrály Fed Cup poprvé a příliš neznaly ten tlak," řekl Pála. "Ale celý víkend byl skvělý. Myslím, že si to holky užily a byly rády, že mohly být v týmu. Jsem pyšný na to, jakým způsobem to holky odehrály," doplnil český kapitán.

Dvěma body přispěla jednička a fedcupová debutantka Karolína Plíšková. Dvaadvacátá hráčka světa nejprve vyhrála v sobotu úvodní dvouhru a v neděli získala postupový třetí bod proti Gabriele Dabrowské. "Předvedla tu to, co jsem od ní čekal a co od ní čekal celý tým. I když to čekáte, nikdy to není stoprocentně jisté. Hrála dobře a ukázala, že je nejlepší hráčkou tohoto utkání," podotkl Pála.

Úspěšnou premiéru prožila také dvojka Tereza Smitková, která v sobotu přidala druhý bod. "Od Karolíny to byla velká pomoc. Hlavně v první den, kdy nás dostala do vedení. To pomohlo Tereze, pro kterou to byl také první zápas ve Fed Cupu. Karolína je na žebříčku kolem dvacítky, takže těch velkých zápasů odehrála více než Tereza," řekl Pála.

Už vyhlíží semifinále. V něm Češky přivítají Francii, která nečekaně otočila zápas na antuce v Itálii. "Jsem šťastný, že budeme hrát doma před naším publikem. Holky se vždy těší na to, když mohou hrát před našimi fanoušky. Vždy je to velký kotel, velká podpora. Diváci nám dodávají sílu navíc," uvedl Pála.

"Francie je velmi nebezpečný tým. Vyhráli v Itálii, což je velmi těžké a v posledních letech se to mnoha týmům nepovedlo. Mají skvělé hráčky. Není to daleko, už se těšíme," připomněl Pála, že semifinále je na programu už v dubnu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články