Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Nepřinesly jsme do šatny rozhodující druhý bod, litovaly Krejčíková se Siniakovou

Jejich vítězství by posunulo český tým do finále Poháru Billie Jean Kingové. Místo toho ale Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková kousaly zklamání. V sobotní rozhodující čtyřhře totiž podlehly kanadskému páru Leylah Fernandezová, Gabriela Dabrowská 5:7 a 6:7. Vyrovnaný zápas rozhodlo podle sedminásobných grandslamových šampionek v deblu jen pár míčků. Přímý přenos finále Kanada – Itálie sledujte od 15:00 na ČT sport Plus.

"Celý zápas jsme byly semknuté, hecovaly se a věřily, že to dotáhneme. Utekl nám první set a prohrávaly jsme ve druhém, ale pořád jsme bojovaly a věřily, že se to dá otočit. Byl to duel elitních hráček, všechny jsme dobře podávaly a bylo to o jednom dvou míčcích. Ty bohužel nebyly na naší straně," uvedla Krejčíková.

Češky v prvním setu nedokázaly prolomit servis soupeřek, naopak za stavu 5:5 o podání přišly. Siniaková zaznamenala proti brejkbolu dvojchybu. "Pod tlakem jste pořád. Byla škoda, že dvojchyba padla zrovna na tenhle moment. Jinak jsem neservírovala špatně," řekla Siniaková.

Čtyřhra v Poháru Billie Jean Kingové se hraje bez výhod a při stavu 40:40 získává gem pár, který vyhraje následující fiftýn. "Určitě je to těžké. S tímhle počítáním je každý míček důležitý," doplnila Siniaková.

Ve druhé sadě sice olympijské šampionky z Tokia smazaly za stavu 3:4 manko brejku, ale prohrály v tie-breaku 3:7. "Jsme zklamané jako tým, že nám to nevyšlo a ten druhý bod do šatny nepřinesly," litovala Krejčíková.

Klíčovou hráčkou byla jednadvacetiletá Fernandezová. Nejprve porazila Markétu Vondroušovou, srovnala stav semifinále a poté pomohla i ve čtyřhře Dabrowské. "Hrála skvěle a asi se čekalo, že když to bude 1:1, tak nastoupí. Zvládla to dobře. V těchto zápasech jste připravení, že tam ta hráčka půjde, Bára má taky za sebou dvě utkání a všechny jsme na to připravené," zakončila Siniaková.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články