Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Německý tisk: Tenistkám chyběla ve finále mentální síla

Berlín Německé tenistky ve finále Fed Cupu podlehly českému výběru nečekaně snadno. Tak hodnotí německá média víkendové utkání, v němž se o vítězství Česka rozhodlo už po třech dvouhrách. Podle komentátorů chyběla Němkám v Praze mentální síla. "Kerberovou a Petkovicovou v sobotu úplně převálcovala atmosféra," napsal deník Stuttgarter Nachrichten. Podle něj bylo o vítězi rozhodnuto už po sobotě, kdy Němky prohrály obě dvouhry.

Angelique Kerberová
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

"Špičkové hráčky Kerberová a Petkovicová se v Praze představily jako příliš ustrašené a příliš nervózní," uvedl deník Rheinische Post. "Samozřejmě je velkolepý výkon dostat se vůbec do finále prestižní soutěže. O to hořčí je nechat se porazit tak snadno. Znovu se ukázal hlavní problém ženského tenisu kondiční předpoklady hráček jsou pro nejvyšší úroveň slabé. Navíc jim chybí mentální síla," napsal list.

Na nedostatek duševní odolnosti poukázal i deník Die Welt. "Negativní série Angelique Kerberové nakonec vydržela. Také v pátém letošním finále prohrála a tím se rozplynul sen o třetím německém triumfu," uvedl list. "V zaplněné tenisové aréně v Praze dostal německý tým kolem Angelique Kerberové a Andrey Petkovicové lekci. Šanci na první titul po 22 letech promarnily německé ženy nečekaně jednoznačně," komentovala výsledek finále televize n-tv.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články