Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Německo a Rusko ve Fed Cupu končí. Plíšková a spol. jdou na Švýcarky

Lipsko/Moskva - Tenistky Švýcarska vyhrály v prvním kole Fed Cupu 3:2 v Německu a v dubnovém semifinále přivítají české obhájkyně trofeje. Druhou semifinálovou dvojici tvoří Francie a překvapivě Nizozemsko, jež zvítězilo 3:1 na půdě loňských finalistek Rusek.

Martina Hingisová
zdroj: ČTK/AP autor: Alik Keplicz

Švýcarky získaly rozhodující bod v Lipsku v závěrečné čtyřhře, v níž osmnáctiletá Belinda Bencicová a o 17 let starší Martina Hingisová porazily 6:3, 6:2 domácí pár Andrea Petkovicová, Anna-Lena Grönefeldová. Bencicová byla hrdinkou švýcarského týmu, neboť v sobotu zdolala Petkovicovou a dnes čerstvou vítězku Australian Open Angelique Kerberovou.

Švýcarské tenistky si zahrají semifinále poprvé od roku 1998, kdy se tam dostaly shodou okolností po vítězství nad Českou republikou a díky tehdy sedmnáctileté Hingisové dokráčely až do finále, které prohrály se Španělskem. Bývalá světová jednička byla oporou týmu i nyní. "Hrála skvělé voleje a všechny ty věci, které ke čtyřhře patří. Jsem šťastná, že jsem s ní mohla hrát, nejsem deblová specialistka," vysekla Hingisové poklonu její možná nástupkyně Bencicová.

Nizozemský tým přijel do Moskvy s hráčkami z druhé stovky světového žebříčku, jenže domácí hvězdy na ně nestačily. Rozhodující třetí bod získala Kiki Bertensová po výhře 6:1 a 6:4 nad Světlanou Kuzněcovovou.

Bertensová neztratila ani set, nejprve porazila Jekatěrinu Makarovovou a dnes i světovou sedmnáctku Kuzněcovovou. Ta v sobotu ve čtyřhodinové nejdelší dvouhře v historii Fed Cupu podlehla i Richél Hogenkampové, které v pořadí WTA patří až 141. místo.

V nominaci ruského celku byla i světová šestka a pětinásobná grandslamová vítězka Maria Šarapovová, která však kvůli zranění ramene měla původně nastoupit případně jen do závěrečné čtyřhry.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články