Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Mám na zádech terč a každý ho bude chtít sestřelit, říká Krejčíková před finále v Praze

Aktuálně čtvrtá tenistka světového žebříčku Barbora Krejčíková se těší na finálový turnaj o Pohár Billie Jean Kingové, který se od 1. listopadu uskuteční v Praze. Poprvé v kariéře do něj povede český tým v roli lídryně a věří, že s parťačkami v domácím prostředí uspějí. Úřadující šampionka Rolland Garros by ráda zopakovala rok 2018, kdy se v O2 areně radovala z vítězství ve Fed Cupu, který novému modelu týmové soutěže předcházel.

Barbora Krejčíková
zdroj: Reuters autor: Aaron Doster

"Tlak tam bude vždy. Najednou jsem čtvrtá (v žebříčku WTA) a mám toho za sebou hodně. Mám na zádech velký červený terč a každý ho bude chtít sestřelit. Na druhou stranu, čím více si to připustím, tím hůře budu hrát. Když do toho nastoupím jako do každého jiného zápasu, budu bojovat a užívat si to, tak věřím, že to bude dobré. Výsledky jsem letos měla a věřím, že sezonu na maximum dojedu," uvedla Krejčíková.

Momentálně se na finálový turnaj chystá doma v Brně. "Snažím se připravit co nejlépe a hrozně se těším, že za týden všichni nastoupíme do bubliny a za deset dní budeme hrát první zápas," doplnila.

Pětadvacetiletá tenistka se v minulých dnech snažila "dobíjet baterky". Po turnaji v Indian Wells, kde skončila v osmifinále, v USA zůstala a odpočívala. "Snažila jsem se tam odehrát co nejlepší utkání a myslím si, že to, co se mi povedlo, bylo dobré. Prohrála jsem s pozdější vítězkou, jak už je mým skoro zvykem," usmála se Krejčíková, kterou vyřadila její dobrá kamarádka Španělka Paula Badosaová.

Je nám líto, video expirovalo.
Tenistky ladí formu na Pohár BJK

"Pak jsem si řekla, že když jsem tak daleko od České republiky, tak chci i něco poznat. Před odletem jsme jeli do Los Angeles a udělali jsme si na kole projížďku po Santa Monice a bylo to hrozně příjemné. Vstávali jsme hodně brzy, abychom to stihli a dobře jsem se tam odreagovala. Myslím si, že mi to nabilo baterky."

Setkání s legendou 

V Americe se osobně potkala i s Billie Jean Kingovou, jejíž jméno akce nese. "Bylo to super, setkaly jsme se už dříve. Ale ne po úspěších, které jsem měla. Bylo nás tam více holek. Ptala se, co hezkého v Praze je, kam má zajít a co bych jí doporučila," popsala Krejčíková. 

I díky zámořskému odpočinku je příjemně naladěná. "Hrozně se těším a dělám vše pro to, abych byla stoprocentně připravená. Abych podávala nejlepší výkony, i když už je konec sezony a je to náročné. Přála bych si, aby to v Praze dopadlo dobře a zadařilo se nám."

Barbora Krejčíková
zdroj: USA Today Sports autor: Danielle Parhizkaran

Turnaj o Pohár Billie Jean Kingové se ve stávající podobě, kdy se ve finále představí 12 týmů, uskuteční poprvé. Krejčíková ale v minulosti startovala ve Fed Cupu a týmové soutěže má obecně ráda. "Hrát v České republice v O2 areně finále. Je to sen, který jsem v roce 2018 zažila. Byla jsem u toho, ale vždy jsme si přála, abych byla na kurtu," uvedla Krejčíková.

Před třemi lety při českém triumfu proti USA nenastoupila. "Doufám, že tým bude naladěný na společnou notu, což bude a budeme se navzájem podporovat a fandit si, aby to dopadlo úplně nejlépe," přála si.

Jako žebříčkově nejvýše postavená tenistka v Praze bude i ústřední postavou českého týmu. "Jestli jsem připravená na roli lídra? To je spíše otázka na kapitána. V této situaci jsem nikdy nebyla, ale doufám, že jo. Že to bude dobré. Pozná se to ale až poté, co se sejdeme a budeme v týmu. A hlavně podle zápasů, které budou klíčové. Osobně doufám, že to bude pozitivní a jako tým se potáhneme navzájem," zakončila Krejčíková.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články