Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Kvitová zvládla přes hodinu tréninku, Hlaváčková zkoušela hru s kamerou

Praha - Petra Kvitová absolvovala hodinu a čtvrt dlouhý trénink před víkendovým finále Fed Cupu proti Srbsku. V pražské O2 areně hrála česká jednička vpodvečer v době, kdy už byla hala plánovaně uzavřena. Čtvrteční trénink měla zpestřen Andrea Hlaváčková díky televizi.

Je nám líto, video expirovalo.
Poslední přípravy před Fed Cupem

Osmá hráčka světa doléčuje zánět nosohltanu, kvůli kterému minulý týden odstoupila z Turnaje mistryň. Při pondělní exhibici s Ruskou Marií Šarapovovou byla na dvorci jen půl hodiny, ve středu jen krátce. Dnes už absolvovala ostrý trénink s Klárou Zakopalovou.

"V pátek je los a v sobotu to vypukne a já doufám, že jsem připravena. Ráda bych napsala, že jsem měla ideální přípravu, ale není to pravda. Kvůli nemoci je to souboj s časem, abych byla fit. Cítím se ale lépe každý den, jsem pozitivní, takže tam určitě nechám sto procent, protože tohle je poslední událost sezony a já chci uspět," napsala Kvitová v dnešním blogu pro britský internetový portál Daily Online.

Pár výměn odehrála s kamerou na hlavě a na hrudi Andrea Hlaváčková. "To bylo vtipné," usmívala se třetí deblistka světa. Sportování s kamerou pro ni ale nebylo ničím novým. "Používáme kameru na dovolené na surfing nebo jsem ji měla při skoku z letadla," prozradila.

Na tenisovém kurtu na sobě ale měla kameru poprvé. "Je to zajímavé, ale hrát se s tím nedá," řekla. Horší to prý bylo s přístrojem upevněným na břiše, a to hlavně kvůli obouručnému bekhendu. "Aspoň vím, že nemůžu přibrat," smála se.

Během tréninku David Kotyza občas Hlaváčkové i Lucii Hradecké připomínal technické chyby při úderech. Nešlo ale o zásadní zásahy do úderů. "Jsou to nuance, se kterými se potýkají během roku, a v určitý moment na to nemusí myslet. Jsem tady od toho, abych jim to připomenul, aby se rychleji srovnaly," řekl Kotyza.

Dvojka do dvouher Lucie Šafářová se nejdříve rozpinkala proti Kláře Zakopalové s Hradeckou a pak s druhou jmenovanou zkusila tréninkový set. Hradecká poté zůstala na kurtu a zkoušela z nahrávek trenérů vítězné míče po lajnách. "Uličky jsem trefovala," komentovala fakt, že míčky posílala mezi čáry pro dvouhru a čtyřhru.

V pátek mají oba týmy na programu další trénink a v poledne se na Staroměstské radnici uskuteční los, který určí pořadí sobotních dvouher.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články