Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Kvitová: Na konci zápasu už bylo těžké zvládat emoce

Praha – Nedělním vyčerpávajícím soubojem s Němkou Angelique Kerberovou zakončila Petra Kvitová letošní sezonu, ve které kromě druhého vítězství ve Wimbledonu dotáhla český výběr k další trofeji pro vítězky Fed Cupu. Vítězství pro ni podle jejích slov bylo hodně emocionální a na kurtu nechala úplně všechno. Nedělní večer zakončila dlouhá a vydařená oslava, kterou si společně s Kvitovou a spol. užily i reprezentantky poraženého Německa.

Je nám líto, video expirovalo.
Host Sportovních zpráv: Petra Kvitová po finále Fed Cupu

České tenistky vyhrály týmovou soutěž potřetí za poslední čtyři roky, oslavy si ale užily více než v předešlých letech. "Bylo to pro mě hodně speciální, protože jsme to s holkama oslavily jakoby za ty tři tituly dohromady. Celý ten týden byl skvělý," radovala se Kvitová.

Oproti předešlým ročníkům byla letos mezi Turnajem mistryň a finále Fed Cupu o týden delší pauza. "Musím říct, že jsem z toho nebyla úplně nadšená, radši bych hrála hned po Singapuru, ale brala jsem to tak, jak to je. Ale nestěžuju si, hrály jsme přece finále, pro mě to byla skvělá tečka za sezonou," libovala si česká jednička.

Při třetím fedcupovém triumfu Kvitová poprvé ve finále získala rozhodující bod. "Šla jsem na kurt s tím, že chci ten poslední bod přinést do šatny. Hrozně jsem chtěla vyhrát, nechala jsme na kurtu úplně všechno. Věděla jsem, že je to poslední zápas sezony a už se není na co šetřit," řekla Kvitová.

Rozhodující bitva s Kerberovou pro ni byla nejtěžším zápasem ve Fed Cupu. "Byl to hodně kvalitní tenis, obě jsme měly několik šancí to ukončit, takže po tom závěrečném míči se mi strašně ulevilo, že už to mám za sebou. Ke konci zápasu bylo moc těžké zvládat emoce, když pak ke mně holky běžely, viděla jsem, že mají slzy v očích. Tenhle pocit je k nezaplacení," popisovala Kvitová.

Nejlepší česká tenistka současnosti se nyní chystá na dovolenou. "Mám dva týdny volna a někam bych chtěla jet. Jen ještě nevím s kým a kam. Je to otevřené. Ráda bych ale do tepla," dodala Kvitová, jejíž přítel hokejista Radek Meidl hraje v Polsku.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články