Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Kvitová má teplotu a vynechá trénink. Tým ale věří, že proti USA nastoupí

Boj Petry Kvitové s nemocí před blížícím se finále Fed Cupu proti USA pokračuje. Česká jednička má zvýšenou teplotu, kvůli které vynechá středeční trénink. Tým však nadále věří, že opora výběru kapitána Petra Pály proti Američankám o víkendu v pražské O2 areně nastoupí. Přímý přenos finálového utkání Fed Cupu proti USA sledujte v sobotu 10. listopadu od 13:30, v sobotu pak od 11:30 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Nachlazená Petra Kvitová na tréninku před Fed Cupem
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

Pětinásobná vítězka týmové soutěže Kvitová užívala antibiotika minulý týden po Turnaji mistryň v Singapuru. V úterý si zatrénovala patnáct minut a před dnešním programem kapitán Pála oznámil, že se na kurtu neobjeví vůbec.

"Petra měla zvýšenou teplotu. Po dohodě s doktory jsme rozhodli, že do haly nepojede, nepůjde trénovat," řekl Pála. "Nic nenasvědčuje tomu, že by neměla o víkendu nastoupit a nikdo si nepřipouští, že by neměla hrát," dodal.

České tenistky už přišly před finále o zraněnou světovou osmičku Karolínu Plíškovou. Případná neúčast dvojnásobné wimbledonské vítězky Kvitové by byla citelným oslabením. "To by byla určitě komplikace," přitakal Pála.

Je nám líto, video expirovalo.
Kvitová ve středu trénovat nebude, na zápasy by měla být připravena

Na finále se připravují Kateřina Siniaková, Barbora Strýcová a k týmu se poprvé připojila Barbora Krejčíková, náhradnice za Plíškovou. "Moc se těším na premiéru. Jsem ráda, že už jsem v týmu a začnu svůj první den," řekla Krejčíková, která se Siniakovou vyhrála Roland Garros, Wimbledon a jsou světovými jedničkami ve čtyřhře.

Siniakovou můžou čekat dva náročné dny. Teoreticky může odehrát obě dvouhry a k tomu závěrečnou čtyřhru. "Budu připravena," ujistila.

Melicharová učila spoluhráčky česky

Americká kapitánka Kathy Rinaldiová-Stunkelová od nástupu do funkce zatím neprohrála. "Žádný tým nepodceňujeme. Potkají se dva nejúspěšnější celky historie Fed Cupu a bude to neskutečné finále," řekla.

Řeč na neúčast hvězdných sester Sereny a Venus Williamsových, Sloane Stephensové či Madison Keysové nepřišla. Kapitánka především ocenila ty, které má v sestavě. "Děkuji tenistkám, které jsou připraveny odehrát finále. Mají za sebou vynikající sezonu," konstatovala.

Trojici Danielle Collinsová, Sofia Keninová a Nicole Melicharová čeká premiéra v soutěži. Jediná Alison Riskeová už má s Fed Cupem zkušenosti. "Holky mají hodně zápasů na okruhu, Collinsová má zkušenosti z univerzitních soutěží. Fed Cup je trošku jiný, protože reprezentujete svoji zemi, ale panuje v týmu skvělá atmosféra. Všechno je fajn a už vyhlížíme víkend," řekla Riskeová.

Jedničkou Američanek by měla být 36. hráčka světa Collinsová. "Mám za sebou solidní rok," řekla nadějná tenistka, jež například v březnu došla z kvalifikace až do semifinále velkého turnaje v Miami. "Kdyby mi loni někdo řekl, že budu hrát finále Fed Cupu, tak bych kroutila hlavou. Ukončit rok reprezentací je skvělé."

Devatenáctiletá Keninová před čtyřmi lety vyhrála s USA juniorský Fed Cup a může se stát jedenáctou hráčkou v historii, která přidá titul i mezi ženami. "Na triumf mezi juniorkami nikdy nezapomenu, ale teď je to úplně něco jiného. Je ctí nastoupit ve finále, nemůžu si přát nic lepšího a doufám, že to dobře dopadne," řekla.

Zatímco Keninová je rodačkou z Moskvy, Melicharová má české rodiče a pochází z Brna. Američankám tak může pomáhat s překlady a fungovat jako průvodkyně. "Ptají se, jaká jsou bezvadná český jídla, tak jsem jim poradila guláš, svíčkovou, vepřo knedlo zelo. Taky jim moc chutnal trdelník. Naučila jsem je slova jako ahoj a jak se máš. Ty základy. Na sprostá slova se zatím neptaly a žádná jim ani neřeknu," smála se Melicharová, na turnajích spoluhráčka Květy Peschkeové, s níž v dubnu vyhrály pražský turnaj WTA na Spartě a kvalifikovaly se na Turnaj mistryň do Singapuru.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články