Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Kurt na exhibici a Fed Cup je připraven, první ho zkusil kapitán

Praha - Směs barvy a jemného písku namixovali a natřeli pořadatelé na kurtu pro nadcházející první český tenisový vrchol. V pražské O2 areně budou tenistky o víkendu 3. a 4. listopadu obhajovat titul ve Fed Cupu a před finále proti Srbkám doufají i ve výhodu povrchu, který si vybraly.

Lucie Šafářová v hale pražské O2 areny
zdroj: ČTK autor: Kateřina Šulová

Organizátoři při přípravě povrchu konzultovali jeho rychlost a výši odskoku s kapitánem Petrem Pálou, který si na něm jako první dnes zahrál. "Bylo to dobrý. Vůbec jsme nekazili, ale to proto, že tam nebyla síť," vtipkoval Pála. "Je to alchymie, dát to podle přesných potřeb, ale myslím, že to je dobré. Ještě uvidíme, co to udělá, až se na tom bude intenzivně trénovat," řekl Pála.

Povrch Novacrylic Ultracushion System, při kterém se na dřevěný podklad nanese nástřik, už tenistky znají. Vyhrály na něm letos semifinále s Italkami v Ostravě, ale nyní si ho přály o něco pomalejší a s vyššími odskoky. Proto se při mixování směsi přidalo více písku. "Když se ho dá více, je to drsnější a víc to skáče," řekl Vladimír Šafařík, ředitel České sportovní, která Fed Cup marketinkově zajišťuje.

Připravenost haly a povrchu otestuje pondělní exhibice, ve které se představí Ruska Maria Šarapovová. Proti ní se na set postaví obě české singlistky pro Fed Cup, nejdříve Petra Kvitová, zotavující se po nemoci, a po ní Lucie Šafářová.

Český tým bude mít v útrobách haly jednu šatnu klasickou a jednu jako společenskou místnost. Žádné speciální přání hráčky neměly. "Vždycky nám to připraví úžasně a na nás je přinést pohodu," řekla Šafářová.

Pro pořadatele je příprava haly na exhibici a Fed Cup určitou generálkou. Česko bude 16. a 18. listopadu hostit i finále Davisova poháru a na proměnu areny na tenisové prostředí budou mít jen 24 hodin.

Na přípravu haly měli organizátoři po koncertu Jennifer Lopezové dva a půl dne. Od páteční půlnoci se v O2 areně pracuje nepřetržitě. "Mohlo tady být kolem stovky lidí. Už doděláváme poslední detaily," řekl Šafařík a ukázal na stěny pod čtvrtým patrem sedaček, na kterých už visely nachystané kamery pro Jestřábí oko.

Jedna změna pořadatele mezi exhibicí a Fed Cupem ještě čeká. Zatímco na show je dvorec zelený, na Fed Cup se z pondělí na úterý přebarví. "Představí se nová vizuální podoba Fed Cupu," řekl Šafařík, ale barvu prozradit nesměl.

Je nám líto, video expirovalo.
O2 arena se chystá na exhibici a Fed Cup
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články