Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Krejčíková a Siniaková budou hrát za Česko na Poháru Billie Jean Kingové v Praze

Olympijské vítězky ve čtyřhře Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková potvrdily start v českém týmu na Poháru Billie Jean Kingové v Praze. Na tiskové konferenci o tom informoval prezident tenisového svazu Ivo Kaderka.

Barbora Krejčíková (vlevo) a Kateřina Siniaková s medailemi
zdroj: REUTERS

"Obě olympijské vítězky už start potvrdily, ostatní je v rukou a komunikaci kapitána," řekl Kaderka novinářům. Kompletní nominace musí být známa 4. října.

Český kapitán Petr Pála nemůže počítat s dvojnásobnou wimbledonskou vítězkou Petrou Kvitovou, která se mu už omluvila. V úvahu mohou připadat Karolína Plíšková, Karolína Muchová a stříbrná olympijská medailistka Markéta Vondroušová. V elitní stovce žebříčku WTA jsou i Tereza Martincová a Marie Bouzková.

Je nám líto, video expirovalo.
Krejčíková a Siniaková potvrdily start v Poháru Billie Jean Kingové

Turnaj dvanácti ženských družstev se bude hrát v O2 areně a O2 universu na tvrdém povrchu od 1. do 6. listopadu. Češky zahájí boje ve skupinové fázi 1. listopadu duelem s Německem a druhé utkání se Švýcarskem sehrají 4. listopadu. Do semifinále postoupí jen vítězky skupiny.

Předprodej vstupenek začne v poledne 6. října

Do O2 areny s kapacitou 12 tisíc míst bude celodenní vstupenka s možností opustit halu stát do horního prstence 890 korun a do dolní části 2290 korun. Čtyřdenní balíček na skupiny vyjde na 1960 a na 4960 korun. Semifinále bude stát 1490 a 3990 korun, sobotní finále 1190 a 2990 korun. Do haly O2 universum se vejdou dvě tisícovky lidí a lístky přijdou na den na 990 korun.

"Chceme ochozy plné diváků a šli jsme velmi rozumnou cestou. Celodenní vstupné na šest zápasů špičkového tenisu mi přijde velice rozumné," komentoval cenu lístků Kaderka. Věří, že na utkání domácího týmu bude plno.

Přípravy na turnaj jsou v plném proudu. Do Prahy v brzké době dorazí povrchy Rebound Ace, které organizátoři v halách položí 23. října během šesti hodin. "Na podobném povrchu se hrálo třeba finále Davis Cupu na fotbalovém stadionu v Lille nebo exhibice Rogera Federera s Rafaelem Nadalem, při které měli každou půlku kurtu jinou," uvedl ředitel turnaje Vojtěch Flégl.

V týdnu po finále ženských družstev je v plánu Turnaj mistryň, jenž se bude hrát až v mexické Guadalajaře. Organizace WTA alespoň posunula začátek akce na středu. "Měl bych větší radost, kdyby se konal později, ale je to tak a tak to musíme brát," prohlásil Kaderka.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články