Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Česko - Rakousko

Klobouk dolů před Siniakovou, ale teď nás čeká hlavní favorit, říká Pála

Spokojený se vstupem do Poháru Billie Jean Kingové byl kapitán českého týmu Petr Pála. Po vítězství 2:1 nad Polskem vyhlíží dnešní rozhodující utkání s tenistkami USA o postup do semifinále. O nominaci teprve rozhodne i podle rozpoložení hráček. Ocenil zejména Kateřinu Siniakovou, která se nastoupila do rozhodující čtyřhry po pozdějším příletu do Glasgow. Utkání Česko – USA můžete sledovat v přímém přenosu na ČT sport i na ČT sport Plus od 17:30.

"Musíme si k tomu sednout, probrat, jak na tom kdo je, a snažit se odhadnout, koho postaví Američanky. V první řadě ale musíme začít u nás a volit tak, jak to kdo zvládne. Je tam spousta variant. Jestli třeba někdo zvládne singla i debla. Sedneme si s doktorským týmem a holkami. Řekneme si, jak na tom jsou a jak se cítí," řekl Pála k nominaci na zápas, kterou musí nahlásit hodinu před prvním utkáním.

Češky nastartovala proti Polsku k vítězství Karolína Muchová, jež porazila Magdalenu Frechovou. Karolína Plíšková sice prohrála s Magdou Linetteovou, v rozhodujícím deblu ale uspěla Siniaková s Markétou Vondroušovou proti Linetteové a Katarzyně Kawové. Ani jeden ze tří duelů nedospěl do tří setů.

"Byly to krátké zápasy, i když jsem si u jednoho přál, aby byl delší. Je ale nakonec dobré, že to bylo rychlé. Teď nás čeká nejtěžší soupeř a hlavní favorit, takže je dobře, že se holky dostanou normálně do postele. To je dobrá zpráva," uvedl Pála po včerejčím zápase.

Byl rád, že se na Siniakové neprojevil časový posun po příletu z texaského Fort Worthu, kde před pár dny hrála s Barborou Krejčíkovou finále Turnaje mistryň. Česká deblová jednička působila v plné síle.

"Nevím, jestli si to uvědomuje, nebo si to nepřipouští. Hrála ale výborně a s nasazením. Jezdila už ve středu při rozehrávce, když jsme si šli ťuknout, aby zjistila, jak létají míče. Klobouk dolů. S posunem to není nejjednodušší, ale je také dobré, že hrajeme večer," řekl Pála.

Po rozhodující čtyřhře byl spokojený. "Výkon v deblu byl skvělý. Holky sice byly favoritky, ale s tímhle systémem bez výhod a se super tie-breakem je to hrozně těsné. Před zápasem jsem říkal, že kdyby se hrálo normální skóre, je to 90 na 10 pro nás, a kdyby to bylo alespoň se shodou a výhodou, bylo by to 80 na 20. S tímto systémem mi to přišlo 60 na 40," uvedl Pála.

Přestože Siniaková s Vondroušovou spolu nastoupily poprvé, zvládly vyhrát za 61 minut. "Holky se dobře doplňovaly. 'Maky' teď vyhrála dva turnaje v deblu. Má pro to cit, dobře se hýbe a hraje levou rukou. Spíš jsem se jen bál, aby se to nějak blbě nesešlo," dodal Pála.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články