Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SLUNETA Ústí nad Labem - BK KVIS Pardubice

Je to tu obrovské a je tady trochu tma, zvyká si Plíšková na premiéru

Praha – Karolína Plíšková zažívá fedcupovou premiéru. Od loňského vítězství v Kuala Lumpuru šla dvaadvacetiletá tenistka výkonnostně nahoru. Letos ovládla dva turnaje a za sebou má hodně těžkých zápasů. Dobře zná všechny své možné německé soupeřky, s Angelique Kerberovou i Andreou Petkovicovou poslední zápasy vyhrála a věří si na ně. Zda dostane v pražském finále šanci, zatím neřeší.

Plíšková strávila minulý týden v Sofii, kde si z pozice náhradnice zahrála jeden zápas Turnaje šampionek. "Jsem ráda, že jsem si tam zahrála zápas, ale nebylo to moc dobré," komentovala jasnou prohru s Italkou Flavií Pennettaovou.

V Bulharsku se hrálo rovněž ve velké hale, ale před skoro prázdnými tribunami. V Praze se Plíšková těší na podporu publika, pokud by případně zasáhla do hry. "Bude tady neskutečná atmosféra. Bylo by super si zahrát doma a ještě k tomu ve finále, ale nějaká nervozita tam asi bude taky, tak uvidíme, jak to dopadne," řekla. S O2 arenou se ještě úplně nesžila. "Je to tu obrovské a přišlo mi, že je tady tma, ale na to si snad zvyknu," uvedla.

Možná klíčovým turnajem na cestě vzhůru byla loňská zkušenost v Kuala Lumpuru. "Strašně mi to pomohlo. Psychika je nejdůležitější, když vám funguje hlava, dá se vyhrát skoro úplně všechno," pronesla Plíšková.

Je nám líto, video expirovalo.
Plíšková: Když funguje hlava, dá se vyhrát skoro úplně všechno

Nominace na finále ji i vzhledem k množství elitních krajanek překvapila. "Byla jsem velmi šťastná, opravdu jsem to nečekala. Sezonu jsem měla dobrou, ale máme spoustu dobrých hráček. Byla jsem příjemně překvapena," podotkla.

Plíšková letos hrála s Kerberovou, Petkovicovou i Sabine Lisickou. S prvně jmenovanou má negativní bilanci 1:2. "Je tu rychlý povrch, nebude hrát špatně. Je levačka, takže to je nepříjemné. Petra i Lucka na ni mají dobrou hru, takže obě ji mohou porazit," okomentovala čtyřiadvacátá hráčka světového žebříčku.

Petkovicová nedávno vyhrála Turnaj šampionek, na kterém se Plíškové v jediném duelu nedařilo. Poslední vzájemný souboj česká tenistka vyhrála, a to ve dvou setech. "Petkovicová má pro nás všechny v týmu příjemnou hru. Když to vyjde, můžeme ji porazit všechny." A co na ni platí? "Rychle servírovat a rychlá hra odzadu. Ona nemá moc agresivní hru," uvedla Plíšková.

Nejhorší statistiky má v zápasech s Lisickou – 0:3. Všechny tři prohry zaznamenala v letošní sezoně. "Ona má hru nahoru dolů. Musím být trpělivá," uvědomuje si talentovaná česká hráčka.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články