Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Finále v Minsku je vyrovnané, Stephensová druhý americký bod nepřidala

Stav finálového utkání tenisového Fed Cupu v Minsku je po prvním dnu vyrovnaný 1:1. CoCo Vandewegheová porazila v prvním duelu domácí Aleksandru Sasnovičovou 6:4, 6:4. Druhý bod mohla přidat vítězka US Open Sloane Stephensová, s Arynou Sabalenkovou ale prohrála po velké bitvě 3:6, 6:3, 4:6.

Sloane Stephensová
zdroj: Reuters autor: Vasily Fedosenko

Americkým tenistkám se tak zkomplikovala cesta za 18. vítěznou trofejí, kterou by vylepšily již tak rekordní bilanci v soutěži.

Desátá hráčka světa Vandewegheová splnila v Areně Čižovka roli favoritky a 87. tenistku žebříčku Sasnovičovou porazila za hodinu a půl. Druhý zápas se natáhl na dvě hodiny.

"Tohle je moje práce jako jedničky, dostat nás do vedení," prohlásila Vandewegheová.

Stephensová, které patří v žebříčku WTA 13. místo, sice smazala ztrátu první sady, ale ve třetím setu si udržela pouze jednou podání a při čtvrtém mečbolu Sabalenkové kapitulovala.

Je nám líto, video expirovalo.
Bělorusky hrají ve finále Fed Cupu s favorizovanými USA 1:1

Devatenáctiletá Běloruska, která figuruje na 78. příčce světového pořadí, vykřesala svému týmu při první finálové účasti naději na senzační úspěch.

"Musela jsem vyhrát, musela jsem vyrovnat na 1:1, to jediné jsem měla na kurtu v hlavě. A je to poprvé, co jsem po zápase brečela," řekla Sabalenková.

"Bylo by to hodně těžké, kdyby bylo skóre 0:2. Ale je to nerozhodně, takže pořád máme šanci," dodala.

Američanky, jež v semifinále vyřadily oslabený český tým, který ovládl předchozí tři ročníky, naposledy vyhrály Fed Cup před sedmnácti lety.

Běloruskám ve finále chybí bývalá světová jednička Viktoria Azarenková, která nemůže opustit Kalifornii kvůli vleklému sporu o opatrovnictví ani ne ročního syna.

Finále tenisového Fed Cupu v Minsku:

Bělorusko - USA 1:1 po úvodních dvouhrách

Sasnovičová - Vandewegheová 4:6, 4:6.

Sabalenková - Stephensová 6:3, 3:6, 6:4.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články