Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Duo H+H se těší, že by mohlo přidat rozhodující bod

Praha - Deblový pár Hlaváčková a Hradecká má za sebou nejúspěšnější sezonu v kariéře – duo H+H se dostalo i díky četným finálovým účastem v turnajích na 4. místo v deblovém rankingu. Největším úspěchem pak byla samozřejmě stříbrná medaile na olympijských hrách v Londýně. Teď mohou tenistky přidat úspěch další – a ve finálovém klání se Srbkami možná rozhodující.

Hlaváčková s Hradeckou
zdroj: Getty Images

Ve finálovém programu je totiž čtyřhra na pořadu jako poslední, navíc z posledních osmi fedcupových zápasů hned čtyři rozhodoval až závěrečný zápas. A neocenitelnou zkušenost s vypjatou situací již má za sebou jedna tenistka z úspěšného českého dua: Lucie Hradecká loni s Květou Peschkeovou získala vítězný finálový bod proti Ruskám.

"Přijde mi, jako kdyby to bylo před měsícem. Pro mě to byl neskutečný zážitek, být na tom kurtu, zažít onu atmosféru a ještě rozhodujícím způsobem přispět k výhře," rozplývá se i po roce Hradecká. Ta přitom žádný problém s nervozitou neměla, naopak. "Rozlila se ve mně obrovská euforie a radost hrát," dodává česká tenistka.

Trenér Hradecké Fencl představuje taktiku deblového páru:

Taktický systém Austrálie v podání dua H+H"Jedná se o systém Austrálie, kdy holky při vlastním servisu stojí za sebou a hráčka, která je na síti, se hne na dohodnutou stranu. Většinou se tato varianta používá na někoho, kdo dobře returnuje, a tím pádem mu tak lze rozhodit rytmus, aby nereturnoval cross, kam jsou všichni zvyklí."

Obě ještě stoprocentně neví, jakým soupeřkám v deblovém zápase nastoupí. Hradecká však jisté tušení má. "Myslím si, že bude hrát Jankovičová s Jovanovskou, protože na turnajích jsou si hodně blízké a z těch čtyř nominovaných je to asi nejlepší dvojice," říká 46. hráčka světového žebříčku.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články