Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v alpském lyžování

Češky srší před Švýcarskem dobrou náladou, chtějí mu oplatit loňskou porážku

České tenistky čeká boj o postup do finále Poháru Billie Jean Kingové. V Glasgow nastoupí výběr kapitána Petra Pály proti Švýcarsku. S ním si Češky zopakují loňské střetnutí ze základní skupiny v Praze. Soupeřky tehdy zvítězily 2:1. Přímý přenos vysílá od 16:55 ČT sport i ČT sport Plus.

Češky si postup zajistily v pátečním přímém souboji v základní skupině s osmnáctinásobnými šampionkami z USA. Potřebné dva body získaly už ve dvouhrách Markéta Vondroušová a Kateřina Siniaková, skóre na konečných 2:1 upravila porážka Karolíny Muchové s Karolínou Plíškovou ve čtyřhře.

Tenistky si užívají herní pohodu a atmosféru v týmu. "Atmosféra je super. Každá z nás může porazit kteroukoliv soupeřku. Mám z nás radost. Užíváme si tady každou chvilku," řekla světová jednička v deblu Siniaková po vítězství nad Spojenými státy.

Pohoda se promítá i na týmových poradách, na nichž se rozhoduje o nominaci. "Nasloucháme si a každý řekne svůj názor. Každá jsme jiná, ale všechny jsme tady z jednoho důvodu. Parta je vážně dobrá. Podporujeme se, a proto jsme tak dobrý tým," doplnila Siniaková.

Motivace pro semifinále je jednoznačná. "Určitě jim budeme chtít loňské vyřazení ve skupině vrátit. Čekám další těžké zápasy, ale necháme na kurtu všechno," řekla na adresu týmu, který se opírá o olympijskou vítězku z Tokia Belindu Bencicovou. "Hodně si teď věří a ať už dají na dvojku kohokoliv, bude to těžký soupeř," dodala Siniaková.

"Minulý rok hrály super, ale určitě proti nim máme šanci. Každý zápas je těžký, ale když se nám zadařilo proti USA, věříme, že můžeme porazit kohokoliv," prohlásila Vondroušová, která nasměrovala v pátek tým k postupu vítězstvím nad Danielle Collinsovou.

Češky vyřadily jednoho z největších favoritů turnaje a mohou zaútočit na dvanáctý titul. "Nijak si to nepřipouštíme. Teď jsme měly za cíl bojovat a nechat tam vše. Nikdo nečekal, že to půjde tak dobře. Skupina byla těžká. Půjdeme postupně a stát se už může cokoliv. Jsme dobrý tým," podotkla Vondroušová.

Náročný program turnaje, v němž Češky čeká v semifinále třetí zápas ve třech dnech, jí nevadí. Naopak je ráda, že tým nastupuje v pozdějších hodinách. "Na turnajích se hraje také den za dnem. Jsme tam sice do večera, ale máme celé dopoledne na to se vzpamatovat," uvedla česká reprezentantka.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články