Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Češky dělí od finále jediná výhra

Ostrava – České tenistky mají tři možnosti postoupit do finále Fed Cupu. Po sobotních dvouhrách vede domácí tým v ostravském semifinále nad obhájkyněmi titulu Italkami 2:0 a bod jim stačí k postupu do listopadového finále, v kterém by doma hrály s Německem. "Musíme se soustředit, ještě není vyhráno. Ale jdeme to dotáhnout a je jedno, kdo udělá třetí bod," řekl kapitán Petr Pála. Přímý přenos sledujte od 11:40 na ČT sport a našem webu.

Petra Kvitová se raduje se členy fedcupového týmu
zdroj: ČTK autor: Petr Sznapka

Roberta Vinciová nahradí v týmu Saru Erraniovou a nastoupí proti české jedničce Kvitové. Erraniová v sobotu podlehla Lucii Šafářové a s Kvitovou prohrála všech šest vzájemných zápasů. Proto italský kapitán Corrado Barazzuti pošle na kurt světovou dvacítku Vinciovou, která sice letos na okruhu WTA vyhrála ve dvouhře jen dva zápasy z 11, ale loni Kvitovou dvakrát porazila. Oba zápasy se ale hrály na antuce, zatímco v Ostravě je v hale rychlý tvrdý povrch, což by měla být výhoda české hráčky.

Pokud Kvitová nevyhraje, ke čtvrté dvouhře by měly nastoupit dvojky týmů Lucie Šafářová s Camilou Giorgiovou a na závěr přijde případně na řadu čtyřhra. V sobotu si Šafářová poradila se světovou jedenáctkou Erraniovou jasně 6:4, 6:1 a světová šestka Kvitová porazila ve formě hrající Camilu Giorgiovou 6:4, 6:2.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články