Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Bouzková: Nečekala jsem, že budu ještě letos hrát tak důležitý zápas

Marie Bouzková si užívá nečekaný závěr sezony. V roli české jedničky zajistila Češkám na finálovém turnaji Poháru Billie Jean Kingové proti Švýcarsku rozhodující druhý bod, když porazila Viktoriji Golubicovou dvakrát 6:4. Do týmu se přitom Bouzková dostala až poté, co nahradila ve výběru kapitána Petra Pály zraněnou Karolínu Muchovou. Přímý přenos utkání Česko – USA sledujte v pátek od 15:40 na ČT sport a ČT sport Plus.

"Je to super pocit takhle vyhrát druhý bod," řekla Bouzková, která napodobila předchozí triumf jiné debutantky v soutěži Lindy Noskové.

"Chtěla jsem na ni navázat a také to vybojovat. Začala jsem nervózněji, ale poté se vrátila ke své hře. Atmosféra byla super. Je to tady hodně týmové," uvedla 34. hráčka světa.

Vyrovnané utkání rozhodla Bouzková v koncovkách setů. V prvním získala od stavu 3:4 tři gamy po sobě, ve druhém využila první mečbol za stavu 5:4.

"Ani jsem necítila, že by se někde něco zlomilo. Bylo to hodně těžké dohrát. Ona to také nechce dát zadarmo. Zlomilo se to až mečbolem," podotkla Bouzková.

V roli české jedničky nahradila světovou sedmičku Markétu Vondroušovou, která po příletu z Turnaje mistryň v Cancúnu do duelu nezasáhla.

Přesun z náhradnice do role jedničky označila Bouzková za hodně nečekaný. "Byla jsem proto strašně ráda, že přede mnou Linda vyhrála. Nechtěla jsem tam jít za stavu 0:1. Nemohlo to dopadnout líp," řekla Bouzková.

"Já nastupuju strašně ráda za svoji zem. Ze začátku roku jsem ještě hrála v Austrálii United Cup, to bylo také super. Mám ráda týmovou atmosféru. Za Česko jsem předtím hrála asi ve dvanácti letech v Prostějově," doplnila.

Se spoluhráčkami a trenéry se i hecovala. "Všichni si ze mě dělali legraci, že když Linda hrála zápas dvě a půl hodiny a já jsem známá tím, že mám také ráda dlouhé zápasy, tak tam klidně můžu být čtyři hodiny. Pak ale byla poznámka o tom, kdo že měl nejkratší zápas," vyprávěla s úsměvem.

Díky Poháru Billie Jean Kingové si prodloužila sezonu. Turnajovou část ukončila v Nan-čchangu, kde prohrála ve finále s Kateřinou Siniakovou.

"Také jsem si říkala, že jsem ani nevěděla, že budu ještě letos nastupovat do důležitého zápasu. Jsem ráda, že jsem se tak nějak restartovala. Na kurtu jsem se cítila dobře," uvedla česká tenistka.

Účinkování v reprezentaci si užívá o to více, že dříve v týmových soutěžích sbírala míčky. "Já jsem sbírala fakt hodně. Bylo to v Brně, Ostravě, Praze, Davis Cupu nebo Federerovi. Největší zážitek byl asi Federer a pak na Štvanici na turnaji WTA Báře Strýcové," dodala Bouzková.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články