Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Bez teploty, už jen s rýmou. Kvitová trénovala půl hodiny

Čtvrt hodiny v úterý, kvůli zvýšené teplotě vynechaný středeční trénink. A ve čtvrtek, dva dny před zápasy nachlazená Petra Kvitová strávila na kurtu v O2 areně půl hodiny. O startu světové sedmičky ve víkendovém finále Fed Cupu proti Američankám se rozhodne až v pátek.

Petra Kvitová
zdroj: ČTK autor: Roman Vondrouš

Tentokrát se na dvorci objevila v devět hodin dopoledne s Barborou Krejčíkovou. "Jsem bez teploty, rýma se mě ale pořád drží. Ale cítím se líp a to je důležitý," řekla Kvitová.

Hrála jen zlehka a vyzkoušela pár úderů, returnů a servisů. "Doufám, že jsem tenis nezapomněla. Stačilo mi to, jsem ráda, že jsme si to zkusila. Jsem ráda, že jsem vylezla z postele a zacvičila si," uvedla Kvitová a dodala: "Bylo zbytečné hrát naplno a třeba se zranit. Je těžký najít balanc, abych si zahrála a zpotila se, a ne se úplně zahltila. Už ale mám zkušenosti a doufám, že jsem to odhadla dobře."

Kdyby se ale hrálo už dnes, tak by do zápasu nenastoupila. "Upřímně, to bych tam nešla," přiznala. Její start v sobotu a v neděli ale vyloučen není. "Rozlouskne se to v pátek podle toho, jak se budu cítit," uvedla pětinásobná vítězka Fed Cupu.

Jasno o složení sobotních dvouher musí být v pátek hodinu po poledni, kdy se na Staroměstské radnici uskuteční losování. "V hlavě to mám, ale záleží, jak to bude s Péťou," řekl kapitán Petr Pála, který může teoreticky letošní vítězku pěti turnajů na WTA nasadit jen v sobotu nebo ji šetřit až na nedělní dvouhru. "Bude záležet na situaci, jaká tomu bude předcházet. Domluvíme se, to je na diskusi," dodal Pála.

Před finále Fed Cupu je Kvitová nemocná stejně jako v letech 2011 v Rusku a o rok později v Praze před duelem se Srbskem. Proto nepanikaří, jelikož ví, že podobnou situaci už zvládla. "Nejsem z toho špatná, už nějaké zkušenosti mám," řekla.

Před fedcupovými zápasy v minulosti řešila třeba i pochroumaný kotník a únavovou zlomeninu. "Někdy si říkám, že je to hodně zvláštní. Tělo ale někdy vypne po náročné sezoně, psychicky i fyzicky, a bohužel jsem tenhle případ," sdělila.

Náhradnice připraveny

Po Kvitové trénovaly Kateřina Siniaková s Barborou Strýcovou. Jedna z nich bude plnit roli dvojky, ale je možné, že do dvouher zasáhnou obě. "Mít v záloze Katku a Báru je obrovský luxus. Pořád jsme favority, jenom to správně postavit," řekl Pála, který podobnou situaci v roli kapitána už zažil několikrát. "Kádr jsem měl vždy široký a měl jsem štěstí, že vždycky někdo někoho zastoupil a týmu pomohl," řekl.

Také Kvitová je ráda, že nemusí nastoupit za každou cenu a v jednatřicáté hráčce světa Siniakové a třiatřicítce Strýcové má případně kvalitní zastoupení. "Už v minulosti jsme se přesvědčily, že na jedné hráčce to nestojí, a to je to nejlepší zjištění. Máme štěstí, že to tak je. Holky jsou samozřejmě vynikající," dodala Kvitová.

Češky už před duelem s Američankami přišly o Karolínu Plíškovou. Semifinalistka Turnaje mistryň se omluvila kvůli zraněnému lýtku a zápěstí. V americké sestavě se zase neobjeví hvězdy Serena Williamsová, Sloane Stephensová ani Madison Keysová. Jedničkou soupeřek bude 36. hráčka světa Danielle Collinsová.

Zápas se v září vyprodal za dvě hodiny a v hledišti by mělo být 14 tisíc fanoušků. Zatímco na pražská finále proti Srbsku v roce 2012, Německu v roce 2014 a o rok později proti Rusku s Marií Šarapovovou ceny lístků na černém trhu strmě stoupaly, tentokrát se dají dva dny před zápasem sehnat se slevou.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články