Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EL a EKL UEFA 2023/2024

Bez nervozity, samé úsměvy. Dvě novicky si přípravu na Fed Cup užívají

V sestavě kapitána Petra Pály na barážové střetnutí s Kanadou jsou premiérově hned dvě tenistky: Karolína Muchová a Marie Bouzková. Obě zapadly do českého týmu velmi rychle. Přímý přenos úvodního hracího dne sleudjte na ČT sport nebo webu ctsport.cz v sobotu od 12:20.

Marie Bouzková s kapitánem Petrem Pálou
zdroj: ČTK autor: Luděk Peřina

"Je tu po mě hodně nových lidí. Ještě si zvykám, kdo je kdo. Všichni se snaží starat o nás co nejlíp a já si to užívám," prohlásila Muchová.

Dvaadvacetiletá olomoucká rodačka Muchová si z možnosti poprvé hrát ve Fed Cupu hlavu příliš neláme. "Nezatěžuje mě to, jestli budu hrát, či ne. Samozřejmě bych ráda, na trénincích se budu maximálně snažit, ale nervózní z toho nejsem," řekla.

V Prostějově trénuje od pondělí. "Antuka je pomalejší, je více času se připravit na údery, ale zase je třeba na výměnách více pracovat," zhodnotila. "Občas to odskočí nerovně, ale to dělá antuka všude, já ji mám ráda a teď si na ni prostě musím zvyknout," dodala dcera bývalého ligového fotbalisty a nyní trenéra Josefa Muchy. Dlouho ale musela lovit v paměti, kdy hrála na tomto povrchu naposledy. "Hm, to už bude nějaký pátek, letos nic a předtím v červenci. Jinak jsem hlavně hrála na betonech," řekla.

K týmu se Muchová připojila po dvou dnech odpočinku v rodné Olomouci. Právě tam se finálovou účastí na turnaji nižší kategorie loni odrazila jako téměř bezejmenná hráčka k průniku do vyšších pater žebříčku. Letos by se ráda dostala do první stovky, ze 106. místa jí moc nechybí. Nejvýše byla na 103. místě letos v únoru.

Dařilo se jí na jarním americkém turné, kde mj. dvakrát změřila síly s bývalou světovou jedničkou Angelique Kerberovou, a i když prohrála, mnohé si ze zápasů odnesla. "Byla to pro mě obrovská zkušenost. Sama vidím, na čem pracovat, kde se zlepšit. Pozitivní je, že jsem s hráčkami absolutní špičky hrála celkem vyrovnaně," vrátila se k zápasům v Miami a Monterrey. Na Floridě prohrála Muchová s Němkou po bitvě ve třech setech.

Teď ji ovšem čekají bezejmenné Kanaďanky. "Vůbec neznám, papírově jsme sice silnější, ale to nemusí nic znamenat. V týmových soutěžích žebříčkové umístění nemusí hrát takovou roli, navíc antuka dokáže řadu rozdílů smazat," dodala mladá tenistka.

Druhá novicka v českém týmu Marie Bouzková je ještě o dva roky mladší než Muchová. Také ona sviští žebříčkem výš a výš, momentálně jí patří 115. místo, což je její dosavadní maximum. "Všichni jsou moc příjemní. Všichni jsem se seznámili a rozumíme si," poznamenala nadějná česká hráčka.

"Je to strašná pocta. Vždy, když jsem se dívala na holky v televizi, říkala jsem si, že by bylo krásné být tu s nimi."

Zda jedna z českých talentovaných tenistek nastoupí proti Kanadě, bude známé už po pátečním losu.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články