Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

Allertová stoupá žebříčkem. Indian Wells i Australian Open byly životní, rozplývá se

Praha - Třiadvacetiletá česká tenisová naděje Denisa Allertová pomalu stoupá žebříčkem WTA. Před fedcupovým duelem ve Švýcarsku si díky dobrému úvodu sezony vylepšila maximum na 55. místo a aktuálně je těsně za šedesátkou. 

"Jsem opravdu spokojená. Sezona pro mě začala skvěle. Budu doufat, že to tak půjde dál a že to bude lepší a lepší. Zranění nemám žádné, to je u mě důležité," řekla třiadvacetiletá Allertová před semifinále Fed Cupu ve Švýcarsku.

Na Australian Open postoupila do třetího kola, což je její nejlepší grandslamový výsledek. Na nedávném turnaji v Indian Wells pak porazila šampionku z Melbourne Němku Angelique Kerberovou. "Což je hodně dobrý výsledek," řekla Allertová. "V Austrálii to byl životní výsledek na grandslamu. Obojí je pro mě určitě skvělé," dodala.

V minulosti bývala Allertová často zraněná, což ji brzdilo v rozletu. Poslední dobou ale hraje bez většího omezení. "Musím zaklepat, zatím všechno drží a funguje, jak má," přitakala a před Fed Cupem stihla i blok přípravy. "Mohla jsem dělat kondiční i tréninkovou. Takže dobrý," řekla pražská rodačka.

Změnou v programu Allertové je fakt, že hraje už jen velké turnaje. "Je to hodně náročné. Je to pro mě první rok, loni jsem ještě tyhle velké túry nejela," řekla. S malou přestávkou byla tři měsíce mimo domov. "Když jsme se teď vrátili s trenérem z Ameriky zpátky domů, tak už to chtělo vydechnout. Už toho bylo hodně."

Díky výsledkům se stala i pevnou součástí fedcupového týmu. Už není tak vyjukaná, sama ale jedním dechem přiznává, že ani rutina to ještě úplně není. "Ale je to lepší a lepší," řekla. "Už jsem nepřijela první ani v teplákovce."

"Potkat Hingisovou v šatně byl menší šok"

Pomalu se rozkoukává také mezi tenisovými hvězdami, které dříve obdivovala. Jako třeba deblovou jedničku Martinu Hingisovou, která je v týmu Švýcarek. "Pamatuju si, když jsem byla menší a byli jsme se podívat v Paříži i s rodiči. Potkala jsem Martinu a prosila jsem ji o podpis. Byl to pro mě neskutečný zážitek. Mám ten podpis doma na velkém tenisovém balonu," prozradila Allertová.

Na tehdejší světové singlové jedničce obdivuje herní styl. "Hlavně její chytrost a předvídavost na kurtu. Vlastně všechno," usmála se Allertová. "Líbí se mi, jak u toho přemýšlí hodně dopředu. Je zkušená, to je na ní vidět," doplnila.

Po návratu Hingisové na kurty se s legendární Švýcarkou potkává v šatně. "Ze začátku to bylo samozřejmě zvláštní. Jako u všech, co odmala obdivujete a najednou s nimi hrajete, tak ze začátku je to vždycky menší šok. Rozkoukáváte se, ale teď už je to normální," řekla Allertová.

S Hingisovou se pozdraví, ale jinak se extra nebaví. "Zas tak se neznáme, ale víme o sobě. Je v pohodě. Hodná," uvedla. Hingisové je již 35 let, přesto se znovu vyšplhala na nejvyšší post v deblovém hodnocení. "Taky hodně obdivuju, že tam pořád je a ještě na vrcholné úrovni. Co předvádí, je úplně neskutečné. Smekám," ocenila Allertová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články