Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Allertová: Mám ráda týmové soutěže, atmosféra bývá lepší

Praha - Tenistka Denisa Allertová zažívá premiérový týden ve fedcupové reprezentaci. Šance být v sestavě obhájkyň titulu si váží a do Kanady odletěla k 1. kolu soutěže natěšená na týmovou atmosféru, kterou má ráda. V juniorských letech hrávala Allertová ve výběrech pro Summer Cup či Winter Cup a vždy si užívala týmového ducha. "Všichni se navzájem podporujeme, fandíme si, proto mám týmové soutěže ráda. Atmosféra je zábavnější a lepší," řekla.

Denisa Allertová
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Do nominace na víkendový fedcupový duel v Quebeku proti Kanadě se dostala, protože se kapitánovi omluvily některé opory včetně Petry Kvitové a Lucie Šafářové, ale i díky svým výkonům. Za dvanáct měsíců vystoupala žebříčkem skoro o tři sta míst - loni v únoru figurovala na 374. pozici a od pondělí je poprvé ve stovce (91.).

Denisa Allertová: "Pozvánku do Fed Cupu jsem ale nečekala. Ještě před rokem jsem jen doufala, že budu jezdit bez zranění po turnajích. Jsem tak moc ráda, že jsem dostala šanci a můžu být v týmu s holkama, a doufám, že to zvládneme."

V roce 2014 vyhrála sedm turnajů kategorie ITF a při druhém startu na okruhu WTA v kariéře postoupila v říjnu v Lucemburku z kvalifikace až do semifinále. Na tyto výkony navázala i letos v Austrálii. Poprvé se z kvalifikace probila do hlavní soutěže grandslamu a zastavila se ve druhém kole. Proto je nyní v první stovce žebříčku. "Chtěla bych se tam udržet," stanovila si cíl pro letošní sezonu.

V Quebeku je jednadvacetiletá svěřenkyně Jan Příhody připravena případně naskočit do hry. Jedničkou je Karolína Plíšková a o postu dvojky do dvouher se kapitán Petr Pála rozhodne mezi ní, Terezou Smitkovou a Lucií Hradeckou. "Byla by to dobrá šance. Když nastoupím, nechám tam všechno," řekla Allertová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články