Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej: HC Dynamo Pardubice - HC Oceláři Třinec

Fed Cup rozehraje Šafářová s Erraniovou

Ostrava - Lucie Šafářová rozehraje ostravské semifinále tenisového Fed Cupu s obhájkyněmi titulu Italkami. Česká dvojka nastoupí v sobotu od 13:00 v ČEZ areně proti Saře Erraniové, po nich budou hrát Petra Kvitová s Camilou Giorgiovou. Fed Cup sledujte živě na programu ČT sport a našem webu, v sobotu jej vysíláme od 12:40, ve stejný čas začínáme i v neděli.

Lucie Šafářová
zdroj: ČTK/AP autor: Alan Diaz

V neděli by měly od 12:00 začít hrát týmové jedničky Kvitová s Erraniovou a po nich podle stavu Šafářová s Giorgiovou. Do čtyřhry jsou nahlášeny Klára Zakopalová s Andreou Hlaváčkovou a Roberta Vinciová s Karin Knappovou. Kapitáni ale mají možnost nominace do dvouher i čtyřhry podle potřeby změnit.

"Cílem je vyhrát a jak, to už je jedno, ale samozřejmě bych řekl, že ve čtyřhře jsou favoritem Italky. Máme čtyři dvouhry a věřím, že máme šanci v nich uspět. I kdyby ale došlo na debla, tak šanci máme, a ne malou na tomhle povrchu," řekl kapitán Petr Pála. Šafářová se s Erraniovou střetla dvakrát, bilanci mají vyrovnanou 1:1. Naposledy spolu hrály loni v semifinále Fed Cupu a v Palermu Češka podlehla.

Na zápas s Italkami se Šafářová těšila. "Hrát s nejlepšími je výzva. Utkání s Italkami mají vždy náboj. Ale myslím si, že doma máme výhodu povrchu, máme své fanoušky. Takže to snad zvládneme, i když to bude těžké," uvažovala. Šestá hráčka světa Kvitová s Giorgiovou (54. WTA) dosud nehrála. Italka prožívá skvělé období, v Indian Wells porazila Rusku Marii Šarapovovou a minulý týden postoupila v Katovicích do finále. "Moc o ní nevím. Hraje rychle, snaží se do toho hodně pálit ze všech stran. Asi to bude taková přestřelka," očekává Kvitová.

Zápasu příliš nepřeje velikonoční termín, z kapacity 5 500 míst ještě zbývá k prodeji na sobotu tisíc lístků. "Velikonoce nejsou úplně ideální termín, ale myslím, že Itálie je jeden z nejsilnějších týmů a bude se rozhodně na co dívat. Doufám, že nás lidé přijdou podpořit," řekla Šafářová. "Přijďte se podívat na dobrý tenis s dobrým koncem," lákal diváky Pála a svěřenkyně jeho repliky ocenily potleskem.

Italský kapitán Corrado Barazzutti dal podle očekávání přednost Giorgiové před Robertou Vinciovou, která je sice 11. na světě, ale letos vyhrála jen dva zápasy. "Giorgiová je rozjetá, hraje skvěle a myslím, že to je nejlepší volba," řekl Barazzutti. Tenistky se s Italkami utkají již počtvrté za posledních pět let. Loni v Palermu prohrály, předloni Itálii doma porazily a v roce 2010 neuhrály v Římě ani bod.

"Vždycky vyhrál domácí tým, tak doufám, že to bude pokračovat," přál si Pála. Češky a Italky posledních pět let soutěži družstev vládnou. Tým okolo Kvitové vyhrál v letech 2011 a 2012, Italky triumfovaly v letech 2009, 2010 a loni. Postupující tým se v listopadovém finále střetne s vítězem utkání mezi Austrálií a Německem. Češky by jely do Austrálie, s Němkami by hrály doma. 

Los semifinále tenisového Fed Cupu ČR - Itálie (Ostrava, tvrdý povrch):

Sobota (13:00): Šafářová (22. WTA) - Erraniová (11.), Kvitová (6.) - Giorgiová (54.).

Neděle (12:00): Kvitová - Erraniová, Šafářová - Giorgiová, Koukalová, Hlaváčková - Vinciová, Knappová.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články