Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Za oponou 58. Rally Šumava Klatovy

Fed Cup: Kapitán Pála už určil dvojku, ale jméno tají před Němkami

Stuttgart – Týmové jedničky pro utkání Fed Cupu mezi českými tenistkami a Německem jsou jasné, ale z odtajnění dvojek se ve Stuttgartu stává taktická bitva. Český kapitán Petr Pála už určil, kdo z trojice Iveta Benešová, Lucie Hradecká a Barbora Záhlavová-Strýcová doplní Petru Kvitovou, ale jméno neprozradil. Stejně tak se zveřejněním jména týmové dvojky váhá i německá kapitánka Barbara Bittnerová.

Petra Kvitová trénuje před Fed Cupem
zdroj: ČTK autor: Sznapka Petr

"Vím, kdo bude hrát, ale neřeknu. Rozsekl jsem to před dnešním odpoledním tréninkem, ale nechci, aby to věděly Němky," řekl Pála po dnešním tréninku novinářům. "Jdeme do zápasu s nějakou strategií a snažíme se to nakombinovat v náš prospěch. Ať si Němci přemýšlí," dodal.

Stejně tajemná je i německá kapitánka Barbara Rittnerová. Jistou jedničkou je světová čtrnáctka Sabine Lisická, ale o dvojce se rozhoduje mezi Julií Görgesovou a Angelique Kerberovou. Obě se připravovaly se sparingpartnerem hrajícím levou rukou, aby si zvykaly na tenis wimbledonské vítězky Kvitové.

Kapitán Pála však má svůj tip, kdo nakonec proti Češkám nastoupí. "Spíš bude hrát Görgesová," spekuloval. Kvitová stejně jako Pála očekává, že v sobotu proti ní nastoupí Görgesová. "Hraje asi trochu líp, takže bych čekala, že nasadí ji. Musím říct, že s Görgesovou jsme docela dobré kamarádky," řekla Kvitová. "Ráda hraje vysoký forhend, možná jí to bude vyhovovat, ale nenecháme se zatlačit do kouta."

Kapitán Petr Pála má vedle jasné jedničky Petry Kvitové k dispozici vyrovnanou trojici singlistek. Ivetu Benešovou, Lucii Hradeckou a Barboru Záhlavovou-Strýcovou dělí na žebříčku WTA pouhých šest míst. Na Australan Open se nejvíce dařilo Ivetě Benešové, která vypadla až v osmifinále s budoucí vítězkou a aktuální světovou jedničkou Viktorií Azarenkovou. "Se začátkem sezony jsem spokojená. Už loni jsem tam byla ve čtvrtém kole, takže jsem to obhájila. Jsem spokojená s tím, jak sezona začala," vyjádřila se Benešová.

Kvitová se těší na návrat do haly, kde se jí v minulé sezoně nesmírně dařilo. Ve Fed Cupu vyhrála šest dvouher, na turnajích získala tituly v Paříži, Linci a na Turnaji mistryň v Istanbulu. "Hala je pro mě asi unikát," míní.

Kvitová minulý čtvrtek prohrála v semifinále Australan Open s Marií Šarapovovou a Fed Cup je nyní příjemnou změnou oproti turnajům WTA Tour. "Fed Cup hraju vždycky, kdy můžu. Navíc psychicky to je odpočinek," svěřila se česká tenistka.

V českém fedcupovém týmu došlo oproti vítěznému loňskému ročníku k jedné výrazné personální změně – Davida Korytu nahradil v roli reprezentačního trenéra David Kunst. "Je to sice těžké nastoupit do takto úspěšného týmu po loňském vítězství, ale je to nová sezona a nová výzva," okomentoval svou pozici Kunst.

Losování se uskuteční v pátek ve 13:00 a hodinu předtím musí kapitáni nahlásit sestavy. 

Je nám líto, video expirovalo.
Český fedcupový tým před utkáním v Německu
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články