Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Fed Cup: Češky čeká bitva se Slovenskem

Bratislava – České tenistky dnes vstupují do dalšího ročníku tenisového turnaje Fed Cup. Hned v prvním kole tým kapitána Petra Pály narazí na sousedky ze Slovenska. Tenisový souboj bývalých federálních partnerů zahájí dvouhra Lucie Šafářové proti slovenské jedničce Daniele Hantuchové. Následně se utká naše nejlepší hráčka Petra Kvitová s Dominikou Cibulkovou. V neděli jsou na programu zápasy v opačném složení a závěrečná čtyřhra. Přímý přenos prvního sobotního zápasu začíná ve 13:40, sledovat ho můžete na ČT4 nebo webu ct4sport.cz.

Úvodní utkání mezi Šafářovou a Hantuchovou bude znamenat reprízu čtyři roky starého souboje. Brněnská rodačka tehdy vydřela třísetové vítězství a nasměrovala Češky k jasné výhře 5:0. "Ta doba už je opravdu velmi dlouhá, ale vzpomínky mám na to tady velmi dobré, takže doufám, že si na to trošičku vzpomenu," podotkla Šafářová, která právě dnes slaví čtyřiadvacáté narozeniny. S Hantuchovou má vyrovnanou bilanci 1:1.

Lucie Šafářová, aktuálně 30. ve světovém žebříčku, v poslední době předvádí, že její forma stoupá. Na prvním turnaji nového roku v Brisbane postoupila až do čtvrtfinále a skvěle si vedla i na Australian Open. Zde ji sice ve třetím kole vyřadila Ruska Věra Zvonarevová, byl to však její nejlepší grandslamový výsledek za poslední dva roky. "Cítím se zdravá a silná, takže se na tento víkend už moc těším," věří si hráčka, která nedávno oslavila čtyřiadvacáté narozeniny. Její sobotní soupeřka Hantuchová stojí na žebříčku ATP o dvě příčky níže, v době, kdy se uzavírala nominace, ale figurovala výš. Držitelka čtyř turnajových titulů se nyní zotavuje ze zranění achilovky.

Je nám líto, video expirovalo.
Fedcupový zápas mezi Slovenskem a Českem
225328.jpg7259.jpg

Slovenky se jako favoritky necítí

Ve druhé dvouhře zkusí Kvitová proti Cibulkové navázat na nedávnou hladkou výhru 6:0 a 6:4 z jejich premiérového měření sil právě v Brisbane. "Trošku jsme se oťukaly, víme, co která hraje. Doufám, že jsem si něco zapamatovala, co na ni platilo a neplatilo. Ale Fed Cup je něco jiného než turnaj," podotkla Kvitová, kterou čeká zajímavý souboj s bývalým koučem Matejem Liptákem, nyní nehrajícím kapitánem slovenského týmu. Cibulková věří, že předvede lepší výkon než v Brisbane. "Budu se snažit poučit z chyb. Myslím, že to bude úplně jiný zápas," řekla.

Slovenky se od dob rozpadu federace s našimi hráčkami utkaly zatím třikrát a vždy prohrály. Češky se však proto samy do role favoritek nestaví. "Je to naprosto vyrovnané utkání. Holky jsou na žebříčku seřazené podobně. Petra teď malinko poskočila, ale není to o mnoho. Jako favorit se necítíme," prohlásil Pála. To stejné si však myslí i Slovenky. "Rozhodně nejsme favoritkami," prohlásila Cibulková.

Sobotní program začíná ve 14:00, v neděli se začne hrát o dvě hodiny dříve. Zápas bude ve vyprodané bratislavské Sibamac Aréně sledovat čtyřtisícové hlediště. Přestože Slovenky budou mít výhodu domácího prostředí, očekává se také příjezd početných skupin českých fanoušků. Podle organizátorů Češi nakoupili minimálně 600 lístků. Vítěz utkání narazí v dalším kole na lepšího z dvojice Belgie a Spojené státy americké.

Program utkání Slovensko - Česko

Sobota: 14:00 Hantuchová (32. na žebříčku WTA) - Šafářová (30.), Cibulková (27.) - Kvitová (18.).

Neděle: 12:00 Hantuchová - Kvitová, Cibulková - Šafářová, Hantuchová, Rybáriková - Peschkeová, Záhlavová-Strýcová.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články