Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Favorit není. Hráči se dobře znají a rozdíly mezi nimi nejsou, říká Navrátil o souboji se Slováky

S vyrovnanými šancemi vstoupí čeští tenisté do duelu Davisova poháru se Slováky. Podle kapitána českého týmu Jaroslava Navrátila rozhodne lepší aktuální forma. Oba celky budou v kvalifikaci hrané v Bratislavě usilovat o postup na finálový turnaj v Madridu. Podle slovenského kapitána Dominika Hrbatého by o vítězi mohla rozhodnout čtyřhra.

Jaroslav Navrátil
zdroj: ČTK autor: Lebeda Pavel

"Favorit není. Slovensko trošičku oslabilo zranění Martina Kližana, je to jejich nejlepší a nejzkušenější hráč. Váha odpovědnosti bude na mladších klucích," řekl Navrátil. Podle českého kapitána se oba týmy znají a nemají se čím navzájem překvapit.

"Myslím si, že jsme víc než kamarádi. Hráči se znají dobře. Rozdíly nevidím. Bude to velice vyrovnané, každý bod bude důležitý. Bude rozhodovat páteční a sobotní forma," uvedl Navrátil.

Český kapitán zatím nerozhodl, kdo bude dvojkou týmu. "Když se nic nestane, tak Jirka Veselý bude vůdcem tohoto týmu. Pro druhou dvouhru se budu muset ještě rozhodnout," řekl. S Veselým jsou v nominaci Lukáš Rosol, Zdeněk Kolář, Vít Kopřiva a Jonáš Forejtek. 

Je nám líto, video expirovalo.
Poláška čeká speciální souboj se Slováky

Navrátila zaskočilo, že sobotní zápasy začnou až vpodvečer. "Když se bude hrát rozhodující bod, tak můžeme hrát do půlnoci. Nebude to příjemné pro hráče a ani pro diváky," řekl Navrátil.

Jak Navrátil, tak Hrbatý vyjádřili přesvědčení, že ani česko-slovenské derby nic nezmění na přátelských vztazích obou týmů. "Věřím tomu, že jestliže jsme kamarádi byli před tím, že kamarádi po zápase určitě zůstaneme," řekl Navrátil. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články