Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Famózní comeback Sabalenkové ozdobil turnaj v Ostravě, v semifinále je i Azarenková

Prohrávala už 0:6 a 0:4, přesto Arynu Sabalenkovou semifinále elitního turnaje WTA v Ostravě nemine. Ve čtvrtfinále se totiž nevzdala a porazila Španělku Saru Sorribesovou 0:6, 6:4 a 6:0. Místenku mezi nejlepším kvartetem si zajistily také Řekyně Maria Sakkariová, která otočila duel s Ons Džabúrovou z Tuniska, a také Běloruska Viktoria Azarenková. Letošní finalistka US Open totiž zdolala 6:4, 6:1 sedmou nasazenou Elise Mertensovou z Belgie.

Aryna Sabalenková
zdroj: ZUMA autor: Rob Prange

Čtvrté místo v semifinále si zajistila Američanka Jennifer Bradyová, která zastavila ruskou kvalifikantku Veroniku Kuděrmětovovou. Nad přemožitelkou druhé nasazené Karolíny Plíškové vyhrála 6:7, 6:3, 6:1 a o finále si zahraje s Běloruskou Sabalenkovou. 

Jako bájný Fénix. Dojde na běloruské finále?

Postupující z kvalifikace Sorribesová vyhrála deset gemů v řadě a Sabalenková se neubránila slzám. Po první získané hře zvedla ironicky ruce nad hlavu, vzápětí se uvolnila a rozehrála. Vyhrála dvanáct gemů za sebou a po dvou hodinách postoupila.

Sakkariová vyhrála po obratu 3:6, 6:3 a 6:1. Přemožitelka nejvýše nasazené Eliny Svitolinové z druhého kola sice s Džabúrovou prohrávala už 3:6 a 1:3, ale ziskem devíti gemů v řadě převážila skóre na svou stranu a po hodině a čtyřiceti minutách využila první mečbol.

Je nám líto, video expirovalo.
Sabalenková je v Ostravě v semifinále

"Jsem nadšená, že jsem v semifinále. Je to můj poslední turnaj v sezoně a ráda bych tady vydržela až do neděle," řekla Sakkariová v České televizi.

Mertensová měla do střetnutí ostrý nástup, jako kdyby chtěla Azarenkové vrátit potupnou prohru 1:6, 0:6 z letošního US Open. Sázela vítězné míče po lajnách a vedla 2:0, ale běloruská soupeřka hru vyrovnala a postupně byla ve výměnách jistější. Za stavu 2:4 odvrátila brejkbol a rozjela se - ve zbytku střetnutí už ztratila jen jeden gem.

"Ona výborně odstartovala. Musela jsem si zvyknout a nedávat jí čas míče zabíjet. Začala jsem pak využívat svoje šance a výborně podávala," hodnotila bývalá světová jednička Azarenková, která do semifinále postoupila potřetí z posledních pěti turnajů.

Ostrava Open 2020 (tvrdý povrch):

Dvouhra - čtvrtfinále:
Sakkariová (Řec.) - Džabúrová (Tun.) 3:6, 6:3, 6:1
Azarenková (4-Běl.) - Mertensová (7-Belg.) 6:4, 6:1
Bradyová (USA) - Kuděrmětovová (Rus.) 6:7 (5:7), 6:3, 6:1
Sabalenková (3-Běl.) - Sorribesová (Šp.) 0:6, 6:4, 6:0.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články