Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Erraniová dostala kvůli zakázané látce dvouměsíční trest

Řím - Italská tenistka Sara Erraniová si kvůli dopingovému nálezu dva měsíce nezahraje. Mezinárodní federace ITF jí zastavila činnost poté, co finalistce French Open z roku 2012 dopingoví komisaři při únorové mimosoutěžní kontrole objevili v moči zakázaný letrozol. Trest Erraniové vyprší 3. října.

Sport
zdroj: ČT4

V těle měla látku, která může působit jako hormonální a metabolický stimulant, ale také se používá při léčbě rakoviny prsu.

Erraniová byla z jejího užití obviněna už koncem dubna, ale díky rozhodnutí Italské tenisové federace mohla dál hrát.

"Nikdy v životě jsem nevzala žádnou zakázanou látku," uvedla Erraniová s tím, že látka se jí do těla dostala poté, co jedna tableta, které její matka bere na rakovinu, nejspíš spadla do polévky, kde se rozpustila.

"Mám čisté svědomí, protože vím, že jsem neudělala nic špatného," dodala. Erraniová dostala trest na spodní hranici, protože komise ITF její vysvětlení uznala.

"Vzali jsme v potaz, že hráčka se v minulosti proti antidopingovým pravidlům nijak neprovinila. Naopak nás přesvědčila o tom, že dodržuje řadu preventivních opatření. Proto jsme došli k závěru, že její provinění je na nejnižší hranici možných trestů," uvedla komise v prohlášení.

Bývalá pátá hráčka světového žebříčku má pět grandslamových titulů ve čtyřhře a třikrát byla členkou vítězného týmu ve Fed Cupu.

Ve dvouhře na okruhu WTA vyhrála třicetiletá Erraniová devět turnajů. Ve světovém žebříčku jí momentálně patří 98. místo.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články