Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Elitní český debl na US Open nebude. Krejčíková si poranila nohu, Siniaková má pro turnaj novou partnerku

Bez špičkového páru Kateřina Siniaková a Barbora Krejčíková se bude muset obejít český tenis na US Open. Důvodem je zranění pravé nohy Krejčíkové. Siniaková v New Yorku nastoupí s Julií Görgesovou.

Kateřina Siniaková (vlevo) a Barbora Krejčíková na Wimbledonu
zdroj: ČTK/AP/ autor: Kirsty Wigglesworth

Krejčíková se Siniakovou loni vyhrály čtyřhru na Roland Garros i ve Wimbledonu a rok ukončily jako světové jedničky. Letos hrály semifinále Wimbledonu, triumfovaly v Torontu a Krejčíkové se dařilo i na menších turnajích ITF ve dvouhře.

V kvalifikaci dvouhry usilovala Krejčíková o první start v singlu na US Open a začala dobře. V prvním kole zdolala krajanku Terezu Smitkovou a pro server WTA vyprávěla, jak kombinuje dvouhru a čtyřhru a poprvé ji v New Yorku doprovází matka.

Šok ale prožila ve druhém kole. Odehrála v něm proti Asii Muhammadové jen jednu hru a fiftýn a z kurtu byla kvůli bolesti pravé nohy odvezena v slzách na vozíku. Ještě doufala, že do čtyřhry a mixu nastoupí, ale nakonec se z obou soutěží odhlásila. "Jsem hrozně zklamaná, ale potřebuji víc času na pořádné doléčení," napsala aktuálně šestá deblistka žebříčku.

Kateřina Siniaková na turnaji WTA v Bronxu
zdroj: ZUMA autor: AFP7

Siniaková se na čtyřhru domluvila s Němkou Julií Görgesovou a jejich soupeřkami v pvrním kole budou domácí Coco Gauffová a Catherine McNallyová.

Pozici světové jedničky bude ve čtyřhře v New Yorku hájit deblová wimbledonská vítězka Barbora Strýcová. Spolu s tchajwanskou partnerkou Sie Šu-wej jsou druhými nasazenými.

Roli devítek budou plnit Květa Peschkeová s Američankou Nicole Melicharovou a Lucie Hradecká s Andrejou Klepačovou ze Slovinska jsou desáté nasazené. Karolína Muchová nastoupí v páru se Švýcarkou Jil Teichmannovou a v prvním kole se střetnou s Renatou Voráčovou a Švédkou Cornelií Listerovou.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články