Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

Dvojitá radost pro Kuzněcovovou. Vyhrála Kremlin Cup a zajistila si Turnaj mistryň

Moskva – Složení Turnaje mistryň je kompletní. Poslední hráčkou, která se na elitní podnik kvalifikovala, se stala Světlana Kuzněcovová. Ruská nasazená jednička si nominaci zajistila triumfem na domácím turnaji Kremlin Cup, když ve finále porazila Australanku Darju Gavrilovovou 6:2 a 6:1, a v Singapuru se utká i s Karolínou Plíškovou.

Světlana Kuzněcovová s trofejí za vítězství na turnaji Kremlin Cup
zdroj: ČTK/AP/ autor: Alexander Zemlianichenko

Jednatřicetiletá Kuzněcovová sice v zápase přišla hned o svůj první servis, avšak za stavu 0:2 zcela převzala otěže zápasu. O devět let mladší soupeřce, která hrála první finále na okruhu WTA v kariéře, povolila až do konce utkání jediný game a po hodině a čtvrt proměnila díky šestému brejku první mečbol.

"Snažila jsem se nemyslet na to, že hraju finále. I tak jsem měla úspěšný rok. Cítila jsem se unavená, ale před zápasem jsem se dokázala zkoncentrovat a zapomenout na únavu. Letos jsem tu byla nasazenou jedničkou a můj výsledek byl opravdu důležitý," řekla na kurtu obhájkyně titulu.

Světová devítka Kuzněcovová, která k postupu na Masters potřebovala turnaj v Moskvě vyhrát, získala v ruské metropoli letošní druhý titul. Naposledy v lednu triumfovala v Sydney, dohromady má ve dvouhře na kontě 17 vítězství včetně US Open 2004 a French Open 2009. Do Singapuru postoupila na úkor Britky Johanny Kontaové.

Je nám líto, video expirovalo.
Kuzněcovová si díky triumfu v Moskvě zajistila Turnaj mistryň

Tenisový turnaj mužů a žen v Moskvě (tvrdý povrch):

Ženy (dotace 823 888 dolarů):

Dvouhra - finále: Kuzněcovová (1-Rus.) - Gavrilovová (Austr.) 6:2, 6:1.

Muži (dotace 792.645 dolarů):

Dvouhra - čtvrtfinále: Carreňo (6-Šp.) - Bublik (Rus.) 6:4, 2:6, 7:6 (7:1).

Semifinále: Fognini (It.) - Kohlschreiber (3-Něm.) 6:1, 7:6 (7:2).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články