Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Dvě výhry během pár hodin a Karolína Plíšková je v Eastbourne v semifinále

Eastbourne – Už jen jedna výhra dělí Karolínu Plíškovou, aby si po roce opět na wimbledonské generálce v Eastbourne zahrála o titul. Světová trojka se do semifinále dostala díky dvěma triumfům během pár hodin. Nejprve porazila Číňanku Pcheng Šuaj a následně ve čtvrtfinále otočila s Ruskou Světlanou Kuzněcovovou ve výhru 6:7, 6:2, 6:4. Barbora Strýcová naopak druhou bitvu dne k vítězství nedotáhla, navzdory vedení 4:2 ve třetím setu prohrála s jinou Britkou Heather Watsonovou 1:6, 6:1 a 4:6.

Karolína Plíšková
zdroj: ČTK/PA autor: Gareth Fuller

Světová trojka a loňská finalistka turnaje Plíšková si nejprve poradila s Pcheng Šuaj 7:6, 6:4 a o pár hodin později vydřela po dvou hodinách a 17 minutách postup přes Kuzněcovovou. V první sadě pětadvacetiletá Češka zahodila čtyři setboly, ale ve třetím setu ukázala srdce bojovnice: od stavu 1:4 získala pět gamů v řadě a po dvou předchozích prohrách ve vzájemných zápasech někdejší druhou hráčku žebříčku zlomila.

Poté co minulý týden zrušila start v Birminghamu kvůli problémům s loktem, si Plíšková zahraje na trávě v Eastbourne o finále proti domácí Johanně Kontaové. S ní má úspěšnou bilanci 5:1, jenže poslední vzájemný duel patřil loni v Pekingu rodačce ze Sydney, žijící právě v dějišti turnaje Eastbourne.

Ani odpolední vítězství nad Pcheng Šuaj se nerodilo lehce. V prvním setu prohrávala s 38. hráčkou světa už 0:3, nakonec jej však získala poměrem 7:3 v tie-breaku. Rovněž ve druhé sadě musela česká favoritka otáčet nepříznivé skóre 2:4, ale zápas nakonec rozhodla čtyřmi gamy za sebou.

Strýcová nejprve zdolala Američanku Lauren Davisovou 7:5, 6:2, přičemž klíčová byla série pěti vítězných gamů české tenistky na přelomu první a druhé sady. Ve večerním čtvrtfinále měla k postupu přes Watsonovou blízko, při vedení 4:2 však začala diskutovat s rozhodčí i supervizorem turnaje kvůli údajně kluzké trávě a ztratila koncentraci.

Kerberová už má jistotu, že do Wimbledonu udrží světový trůn. Z postu jedničky ji mohla sesadit Rumunka Simona Halepová, ta však ve čtvrtfinále podlehla 7:5, 4:6 a 1:6 Dánce Carolině Wozniacké. Kerberová následně vypadla v semifinále s Kontaovou.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články